Sagolik fotografering på Görvälns Slott

Förra veckan gjorde jag två stora fotograferingar. Den ena tog plats på en helt magiskt vacker location – Görvälns Slott!

Här har jag varit några gånger tidigare och jag verkligen älskar det här slottet, som är ett boutiquehotell.

I det här rummet huserade vi, delvis. Jag som bor i ett sekelskifteshus och är ett stort fan av den här typen av inredning, går alltid omkring och snokar efter inspiration när jag är på Görväln.

Jag hade fått det hedersamma uppdraget att styla författaren Christina Erikson till hennes nya pressbilder inför en imponerande romansvit hon släpper till hösten.

Mitt moderum hemma dagen innan plåtningen!

Jag hade fått tydliga och stränga direktiv om temat inför dessa bilder: svulstigt, rosa, fluffigt, glamouröst, Barbara Cartland och Marie Antoinette!

Så här såg mitt moodboard för denna plåtning ut!

Tyvärr hann vi inte fotografera denna look som jag förberett. Får bli till nästa bok!

Det skulle inte vara det minsta minimalistiskt utan total dekadens och maximalism. Gärna med en flirt mot svunna tider.

Ljusinsläppet i entrén var till och med FÖR bra så att fotograf-Maria fick dämpa med skärmar.

Skärmen undertill är till för att skapa vackert skimmer och reflektion i ansiktet!

Den beiga, transparenta ensemblen är från Peter Englund. Halsband från Peter Englund och Hanna Altmann. Pärlring från Star Studio PR.

Den otroliga tyllkjolen är egentligen en capeklänning från Sofia Courneskog Couture. Strasstövletterna är från Zara (gamla). Mina rosaglittriga sneakers är från The Shoe Bakery! De var det enda roliga jag hade på mig denna dag (som stylist brukar jag vilja smälta in i bakgrunden och knappt synas. Dessutom är allt fokus på sköna plagg en sån här dag. Jag är även helt osminkad och var dessutom tokförkyld… Men kunde inte ställa in).

Ett drömuppdrag för en stylist som mig med andra ord! Jag skissade på ett moodboard och har tillbringat flera VECKOR med att låna kläder och rekvisita och rätt accessoarer till denna fotografering.

Den här typen av plagg och accessoarer finns inte alltid hos sedvanliga presskontor, utan jag har fått dra i alla kontakter jag har hos couturedesigners och Peter Englund samt Margaretha Julle och Stina Loving samt Malena Ekström som gör den här typen av mer sceniska dräkter och kläder.

Kläderna tog så mycket plats att de fick checka in i en egen svit! Det här flotta guldrummet bodde jag och min man i för några år sedan på Görvälns Slott.

Sängen är helt fantastisk och badrummet har en otroligt vacker guldmosaik.

Duktiga Linda Fernström sminkade och rutinerade fotografen Maria Östlin har tidigare fotat Christinas pressbilder. Jag hade med mig min dotter Elsa som assistent.

Här ser ni lite behind the scenes, kring hur man monterar på en krinolin, haha… Krinolinen är lånad från Peter Englund! Den fantastiska tyllkjolen kommer från Stina Löving.

Ställningen syntes dock eftersom kjolen inte var tillräckligt lång, så jag fick skarva med ytterligare inlånat fluff nedtill! Fjäderpolo från Pello Bello, krona från Margaretha Julle och strasshalsband från Caroline Svedbom.

Enda riktiga pausen för min del under dagen var en 20-minuterslunch då vi serverades en helt utsökt gös med sparris! Jag måste komma tillbaka till Görväln igen snart och njuta av maten ordentligt och kanske ta ett glas bubbel också. Denna dag var det fokus på jobbajobbajobba…

It takes a village att ta såna här bilder! Här sitter vi och väntar på lunchen: Christina, fotograf-Maria, Linda, Marias assistent, representant från bokförlaget, Christinas trevliga man Thomas (även han författare, väldigt framgångsrik sådan dessutom! Du har säkert läst ”Omgiven av idioter”) + min assistent (dotter Elsa som vägrade vara med på bild…).

Görvälns Slott anlitar en mycket skicklig florist, Carola (följ henne på insta, @giselleandpoppies) och hennes otroliga kreationer står och trånar efter uppmärksamhet på flera ställen, utplacerade i slottet.

Till de sista bilderna (gissa om vi var slut här, klockan är fem och vi har varit igång sedan halv åtta på morgonen med alla förberedelser) färgade briljanta Linda Fernström håret lila på Christina för extra suggestiv effekt. Så jäkla coolt! Hon testade först sprayen i Elsas hår. Fjäderboan är från Margaretha Julle och klänningen från KappAhl.

Jag ville matcha kläderna med inredningen i detta rum. Just färgsynkning är det som gör bilder vackra, enligt mig. Det måste hänga ihop på ett bra sätt. Jag valde även metaller i smyckena utefter om det var silver eller guld som dominerade i rummet ifråga.

På återbesök till slottet två dagar senare för att leta efter ett par strasshandskar som jag trodde jag glömt här. Men som dök upp på annat ställe lite senare…!

En helt sagolikt rolig fotografering! Kreativt krävande, intensiv och utmanande. Men framförallt rolig. Så tacksam och stolt över förtroendet. Nu håller vi tummarna för att bilderna blir helt outstanding! Jag har inte visat upp exakt alla looks här. Ser fram emot att visa upp det färdiga resultatet lite längre fram.

Nu ska jag kurera mig eftersom jag blivit tvärförkyld på kuppen. Men det har redan blivit bättre (jag är sällan sjuk mer än 2 dagar). Jag hoppas jag inte hann smitta någon. Inför såna här fotograferingar då så otroligt många människor är inblandade, när man planerat i en halv evighet, så funkar det tyvärr inte att ställa in. Helt omöjligt, om man inte har blivit av med typ armen i en sågolycka eller liknande. Bara att bita ihop, ta en dubbel-Treo och gilla läget.

Maria testar ljuset på mig innan det riktiga motivet sätter sig…hehe

Tack till Christina och hela teamet för strålande insats och suveränt teamwork. Och tack till Görväln för så proffsigt och generöst bemötande och att ni hade tålamod med våra knasiga bildidéer i er vackra miljö. På återseende!

 

5 kommentarer
  1. Åhhh, wooow det ser så drömmigt ut! Vad tycker du om Görvälns som hotell och boendealternativ? Funderar på att åka dit med min familj – har hört så mkt fint om det! Kram Sofie

    1. Hej Sofie! Ja, det är helt fantastiskt på Görvälns Slott! Har bott där 2-3 gånger och är lika nöjd varje gång. Det är ett boutique-hotell dock med fokus på vuxna, så du kan inte ta med barn under 18 år dit tyvärr (om de inte har ändrat de reglerna nu, kolla på hemsidan). Kram Charlotta

    1. Tack snälla, ja, vi är så tacksamma över att kunna genomföra detta i den otroliga slottsmiljön ute på Görväln 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras