STYLING

 

Sedan sex år tillbaka tar Charlotta Flinkenberg uppdrag som stylist, främst för olika magasin.

 

 

Renodlade modejobb/reportage med modeller och andra karaktärer, varvas med stylingar av kända och offentliga personer, i samband med omslagsfotograferingar och intervjuer.

 

 

Även intervjuerna av personerna brukar göras av Charlotta.

 

 

Charlotta har stylat personligheter som Charlotte Perrelli, Loreen, Siw Malmkvist, Tilde de Paula, Victoria Silvstedt, Lill Lindfors, Jessica Almenäs, Victoria Skoglund, Zeina Mourtada med flera.

 

 

Omslagsstylingar är Charlottas specialitet. Här ska flera faktorer tas hänsyn till, utöver vanliga bilder: placering av logotyp, ögonkontakt, känsla för magasinets målgrupp gällande pose samt klädval och uttryck, färgval på plaggen så att texter kan synas ovanpå med mera.

 

 

 

Utöver vanliga omslagsfotograferingar för exempelvis Amelia och M-Magasin, så åtar sig Charlotta även stylinguppdrag för nischade specialtidningar som Amelia Höst, Amelia Jul och liknande. Här krävs även set-styling med rekvisita som mat, inredning och andra inslag för bildernas komposition och känsla.

 

 

Eftersom Charlotta har producerat över 1000 tidningsomslag under sin tid som chefredaktör, är hon Sveriges i särklass med rutinerade stylist för denna typ av viktiga uppdrag.

 

 

Vid omslagsfotograferingar är Charlotta inte bara stylist utan projektleder och ger direktiv till hela teamet bestående av fotograf och makeupartist, samt håller en tät dialog med uppdragsgivaren (Art Director/chefredaktör) för att få ett optimalt resultat.

 

 

Några av uppdragen har handlat om styling inför pressbilder till release av böcker eller musiksläpp, som för författaren Christina Eriksson, samt artisten Cissi Wallin.

 

Fotografer till bilderna ovan: Peter Knutson, Sara Arnald, Karl Nordlund, Stephanie Sifvert, Maria Östlin

VILL DU ANLITA CHARLOTTA SOM STYLIST?
Maila: info (@) flinkenberg.se