Dags att flytta blicken utomhus!

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Jag vet inte hur det är med dig, men jag är lika oförberedd varje år den evighetslånga vintern plötsligt fasas ut och övergår till vår. Det blir liksom ingen förvarning utan vips så ska man ha en trädgård och utemiljö som är redo för altanhäng och Prosecco-skålande i vårsolen!

Här står jag och blickar ut över Norrviken-sjön! Denna utsikt gjorde att vi köpte huset.

Kruka, Bloomingville, klicka här

I år tänker jag försöka vara LITE mer huslig och inte stå där som ett fån och ha glömt att stuva undan julbelysningen på buxbomen bredvid entrén.

Räcket bytte vi för några år sedan till detta snygga från Jabo.

Just ja, vi behöver måla klart ytterdörren också. Och renovera taket på entrén. Och beställa nytt grus till uppfarten. Och rensa exakt alla rabatter. och ta bort ogräs (evighetsprojektets evighetsprojekt). Och kolla vilka dynor som blivit sunkiga och behöver ersättas. Köpa fräscha blommor. Se över belysningen. Den sistnämnda är jätteviktig för stämningen och charmen med att sitta utomhus! Ja, en värmelampa är ju inte dum heller förstås -vi bor trots allt vid Nordpolen.

Utomhusmatta, KM Home, klicka här

Blir ju lite sommarsugen, minst sagt, när jag tittar på dessa bilder! Tyvärr använder vi inte alls vår vackra sjöaltan så mycket som vi trodde då vi köpte huset. Anledningen är att det blåser rätt friskt här och blir ganska kallt eftersom solen försvinner kl 14. På kvällarna är det dessutom en myggnäste… Ilandsproblemen bara haglar här, jag vet. Det går säkert att klura ut en lösning på detta, vi har bara inte tagit tag i det riktigt än!

Vi har fixat ytterligare en mysig uteplats, intill vår köksingång. Även härifrån ser man sjön. Insynsskyddet är från Jabo, samma leverantör som räcket till sjöaltanen.

Ljusslinga, Star Trading, klicka här.

Nu är vi dock lite sugna på next level till uteliv, nämligen ett orangeri eller växthus. Med skyddande väggar (mot vind och flygfän), där vi kan hänga trevlig belysning i taket och duka inför härliga sommarmiddagar. Men fortfarande med ljusinsläpp för att se den fina naturen runtomkring.

Soffgrupp (liknande vår), Venture Home, klicka här

Ett sådant här vore ju drömmen… Detta är från Willab Garden. Har du några erfarenheter av växthus/uterum? (Vad är för övrigt skillnaden…?)

Lykta, Tenderflame, klicka här.

 

4 kommentarer
  1. Vårt uterum (inte lika varmt som ett växthus pga annat tak) är det bästa vi byggt! Hänger där från mars-april tom sep. vi har mycket myggor här och nu slipper vi äntligen dem på kvällarna!

    1. Aha! Så det är taket som skiljer gällande uterum och växthus? Bra att veta, tack! Jo, det där med myggorna är ju helt hemskt. Vi har som sagt en superfin uteplats intill köksentrén, men väldigt nära grönskan där och det är totalt omöjligt att sitta där på sommarkvällarna pga myggen…

  2. Underbara bilder, ser vi fram emot. Kan du ta fram lite tips på jobbkläder, snygga blusar och klänning nu till våren. Vill ha lite nytt men hittar verkligen inget som är snyggt. Får gärna vara lite annorlunda än kedjornas kläder men så klart inte alltför mycket, skall funka i kontorsmiljö.

    1. Absolut – jag ska skissa på ett sådant upplägg, kommer lite senare nästa vecka!

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras