INFO – FLINKENBERG VIKTKURSER

 

Ett 4 veckors långt vikt-och hälsoprogram online där du lär dig att gå ner i vikt på ett hållbart sätt genom att effektivt planera både dina framsteg, snedsteg och steg. Du får grundläggande baskunskaper kring kost och lär dig att bygga balanserade måltider med hög mättnads- och näringsindex. Recept och konkreta redskap och verktyg kring mängdlära, både gällande den nyttiga maten men även för fredagsmyset.

 

Kursen erbjuder även guidning av psykologisk karaktär, som hjälper dig att överkomma dina mentala blockeringar kring mat och vikt. Fokus ligger på viktnedgång, men inte en snabb sådan baserad på strikt kalorirestriktion, utan en noga framtagen plan där du får tips om en liberal kosthållning som är enkel och går att följa livet ut – utan bantning eller förbud.

 

Varje morgon kl 06:00 publiceras ett nytt kursmaterial i form av antingen videofilmer, textartiklar eller röstfiler, som du kan gå igenom när det passar dig. Det är ett gediget och mycket seriöst kursmaterial som utvecklats under ett års tid. Du kommer att ha tillgång till kursmaterialet i fyra veckor efter att kursen avslutats.

 

Vänligen notera att Viktkursen baseras på egenansvar och att du är mottaglig för att ta till dig informationen du får i filmerna och materialet som ges. Du rapporterar alltså inte in dina resultat eller får individuell feedback av Charlotta (däremot kan du ställa frågor via mail). Charlotta lägger upp tydliga direktiv på kurssidan dagligen, för att du ska kunna nå dina mål.

Vad kostar Flinkenberg Viktkurs?

1995 kr inklusive moms. Läs mer om betalningsmetoder här.

Hur anmäler jag mig?

Genom formuläret för Flinkenberg Viktkurs (klicka här).

 

Flinkenberg Viktkurs 2.0

 

En fortsättningskurs som är ett 4 veckor långt vikt- och hälsoprogram online där du lär dig att fortsätta gå ner i vikt på ett hållbart sätt, eller bibehålla din nya vikt genom en balanserad kost- och rörelsestrategi. Fokus i denna kurs ligger på att bemästra vanor och fortsättning. Målet är att göra dig som kursdeltagare medveten på hur du behöver tänka och agera för att ansvara för en hållbar och beständig hälsa – inte bara ”släcka bränder” genom kortsiktiga viktnedgångar.

 

✅ Har du gått Charlottas Viktkurs och var nöjd med innehållet?

✅ Är du redo för en djupdykning i det mentala gällande hälsa?

✅ Upplever du en ”tomhet” efter den första kursen och behöver mer guidning kring kost och hälsobalans?

✅ Behöver du fler konkreta recept och listor på enkla livsmedelsbyten?

✅ Nådde du dina delmål i den första kursen och vill ha hjälp med fortsatt struktur för nuet och framtiden?

✅ Nådde du inte dina delmål i den första kursen och behöver fler verktyg för att nå dem?

✅ Kan du tänka dig att addera enklare hemmaträning utöver promenaderna?

✅ Är du nyfiken på fler smarta strategier kring energiberäkning, mängdlära och planering?

 

Bockar du av två eller fler punkter ovan ska du anmäla dig till Flinkenberg Viktkurs 2.0!

 

Exempel på delar i det nya kursmaterialet är: 

➡️ Hitta ditt fortsättnings-varför och jobba mer med inre driven motivation

➡️ Så ska du tänka kring lightprodukter (med de nya rönen) samt fullfeta produkter

➡️ Tålamodstolvan – 12 sätt att träna upp delayed gratification

➡️ Ansvarssäkra ditt välmående

➡️ Fördjupning i områdena disciplin och distraktion

➡️ Vanligaste dolda fett- och sockerfällorna och vad du kan välja istället

➡️ Mer kunskaper om energi- och näringslära

➡️ Konkreta recept för frukost, lunch och middag (inklusive närings- och kaloriinnehåll)

➡️ Innovativa tips kring snedstegsmaten

➡️ Powerpromenader – få ut mer av dina dagliga steg och vardagsmotionen

➡️ Lättare styrketräningsövningar som du kan göra varsomhelst

➡️ Fortsatt guidning av psykologisk karaktär för att hjälpa dig överkomma mentala blockeringar kring mat, vikt och rörelse

 

Utöver materialet ovan har Charlotta även lagt in nödvändig repetition från den första kursen, då det är basfakta som inte ändras och vars innehåll vi ständigt behöver påminnas om. Exempelvis ”Sällanmål”, ”Så räknar du kalorier”, ”Checklista för bra råvaror”, ”Så mycket ska du äta”, ”Calory Cycling”, ”Mängdlära och portionskontroll” med mera. Du kan behöva fräscha upp kunskaperna om detta, därför ligger detta material som repetition på kursens startsida.

 

Precis som i första kursen så fokuserar vi på att planera framsteg, snedsteg och steg. Inga förbud, ingen bantning, inga extrema kalorirestriktioner. De enklare styrketräningstipsen i Charlottas Viktkurs 2.0 är helt frivilliga och inte obligatoriska. Du kan gå den nya kursen utan att göra dem, om du fortsätter att upprätthålla din vardagsmotion med promenader och steg. Däremot rekommenderas starkt att göra styrketräningsövningarna då de hjälper dig att nå en hälsobalans och ett välbefinnande.

 

Varje morgon kl 06:00 publiceras ett nytt kursmaterial i form av antingen videofilmer, textartiklar eller röstfiler, som du kan gå igenom när det passar dig. Vissa dagar kommer det både en röstfil, en artikel samt en video. Ytterligare önskemål från er som tidigare har gått kursen har varit just möjlighet till en fortsättningskurs samt fler röstfiler – och båda dessa sakerna har vi tillgodosett.

 

Du kommer att ha tillgång till kursmaterialet i fyra veckor efter att kursen avslutats.

 

Vänligen notera att även Charlottas Viktkurs 2.0 baseras på egenansvar och att du är mottaglig för att ta till dig informationen du får i filmerna, röstfilerna och materialet som ges. Du rapporterar alltså inte in dina resultat eller får individuell feedback av Charlotta (däremot kan du ställa frågor via mail). Charlotta lägger upp tydliga direktiv på kurssidan dagligen, för att du ska kunna nå dina mål.

Vad kostar Viktkurs 2.0?

1995 kr inklusive moms. Läs mer om betalningsmetoder här.

Hur anmäler jag mig?

Genom formuläret för Flinkenberg Viktkurs 2.0 (klicka här).

 

 

Paketerbjudande: Viktkurs 1 + 2

 

 

Om du bokar grundkursen + fortsättningskursen samtidigt så får du 500 kr i rabatt på kurserna, samt ett ex av boken ”Ditt livs form”, signerad av Charlotta (värde 199 kr). Du väljer nedan när du vill starta kursen, sedan startar Charlottas Viktkurs 2.0 vid månadsskiftet efter. Du har tillgång till materialet i 28 dagar efter respektive avslutad kurs.

 

✅ Totalt 699 kr i rabatt
✅ Boken ”Ditt livs form”, signerad av Charlotta
✅ 8 veckors professionell coachning inom hälsa och beteendemönster

 

Vad kostar paketet?

3495 kr inklusive moms. Läs mer om betalningsmetoder här.

Hur anmäler jag mig?

Genom formuläret för Flinkenberg Viktkurs Paket, klicka här.

 

Vid frågor: viktkurs (@) flinkenberg.se