Över 1000 kvinnor har nått framgångsrika och hållbara resultat med Flinkenberg Viktkurs!

Här kommer ett urval av deras recensioner. Vissa av deltagarna nedan har gått en viktkurs med annan längd, så titta mer på omdömet generellt snarare än att jämföra dig exakt med deras olika viktnedgångar. Tänk på att alla har olika utgångslägen och förutsättningar.

ANNA, 34 ÅR

Det jag gillar allra mest är att det är ett förhållningssätt till mat man får lära sig. Kursen har fått mig att sluta se allt i svart eller vitt. Det vill säga att det inte är kört om jag äter för mycket chips en dag. Jag har gått ner 13 kg. Gillar man raka rör och har självinsikt för att höra sanningen (även när den inte är så smickrande), är detta rätt kurs.

MIA, 47 ÅR

Mycket av kostkunskaperna kunde jag innan men gjorde inte. Charlotta har fått mig att gå till handling. Jag har ökat min aktivitetsnivå från 5000-8000 steg/dag till 15-18K steg/dag. Viktminskningen är bra (minus 5,8 kilo) och Charlottas coachning och materialet har varit till stor hjälp. Ser fram emot fortsättningskursen!

PIA, 59 ÅR

Kursen har varit en mycket bra investering för mig och verkligen gett resultat! Bra med ljudfiler ibland. Charlotta har gett mig många nya insikter och jag gillar mitt nya, uppdaterade jag. Jag är säkrare och mer medveten, har energi och lust. Tycker om att hålla händerna i midjan och känna hur bra det känns. En av de bästa kurserna som jag har gått.

JESSICA, 32 ÅR

Jag har inte bara nått mitt mål (minus 12,1 kg och minus 42 cm i kroppsmått), utan fått en massa användbara verktyg för att kunna hålla vikten framöver och hantera kosten i alla situationer jag hamnar i. Kursen är väldigt bra, 10 av 10 i betyg. Jag kommer att rekommendera kursen till alla jag känner. Tack, Charlotta!

THERESE, 46 ÅR

Charlotta har en grym verklighetsuppfattning som passade mig bra! Hon har lärt mig att skippa mellanmål och småsnaskande, att snedsteg är okej om man planerar dem, samt vikten av att se hälsan som en långsiktig satsning utan quickfix. Detta tänk känns väldigt sunt och görbart. Jag ger kursen 10 av 10 i betyg.

MARIA, 48 ÅR

Jag har testat det mesta i viktminskningsväg, men inget har funkat så bra som detta. Att anmäla mig till viktkursen är bland det bästa jag har gjort. Äntligen har jag hittat balansen och kommit så långt i min hälsoresa som jag inte hade förväntat mig. (Fotnot: Maria har efter kursen fortsatt att gå ner och har idag gått ner hela 39,4 kg totalt!)

LIZA, 62 ÅR

Känner mig piggare och smidigare. Nu kan jag lägga upp på tallriken utan att kaloriberäkna, med handflatemetoden. Suveräna dagliga inlägg, särskilt videofilmerna och artiklarna. Jeansen sitter ledigare och jag har nått alla de tre delmål jag satte upp i kursen, totalt 5,5 kg. Allt har varit så bra, inspirerande och insiktsfullt. Så värt pengarna!

THERESE, 34 ÅR

Så nöjd över att det verkligen var så ”enkelt” som Charlotta fick det att låta när jag anmälde mig! Jag har gått ned 7 kg och minskat 10 cm i midjemått. Magen tycker jag är i bättre balans, liksom humöret och självkänslan. Känslan av att ”jag kan” är underbar! Viktigaste insikten är att allt handlar om mig och mina beslut, ingen annans.

EVA, 62 ÅR

Jag har nått alla mina tre delmål. Bra info och tips på vad man ska äta. Jag gillar att det inte varit fokus på hysterisk träning, utan att regelbundna promenader är accepterat. Det känns motiverande att kursens nivå var realistisk, vilket gör det enklare och roligare att fortsätta efter kursen. Första gången jag fullföljer en liknande kurs.

JOHANNA, 41 ÅR

Bra kurs med vettiga råd och tips. Fokuserar väldigt mycket på resten av livet och inte endast på det som är nu. Fast jag läst otaliga böcker om viktnedgång och i princip ’vet allt’ redan, så fick jag mycket nyttigt att tänka på i denna coaching. Främst i form av attitydsförändring, vilket ju är viktigast.

SUSANNE, 47 ÅR

Jag gick bara ner 3,5 kg då jag blev väldigt sjuk under kursen (bihåle- och lunginflammation). Men jag fick ju lära mig i kursen att halvbra är bättre än heldåligt eller perfekt. Även att små justeringar kan ge resultat, som 2 glas vin i veckan i stället för 4. Otroligt bra blandning av fakta i lagom takt. Bara att fortsätta framåt nu när jag har kunskapen.

THERESE, 33 ÅR

Har lärt mig hur man sätter ihop vettiga måltider och hur mycket kalorier det faktiskt är i vissa livsmedel. Uppskattar att Charlotta inte lindar in saker, utan är uppriktig – dock alltid med värme och peppande attityd. Svaren jag fått på frågor jag ställt har alltid varit välformulerade och pedagogiska. Jag har börjat reflektera mer över mat och hälsa.

SARAH, 47 ÅR

I lugn takt har vikten gått nedåt (minus 6,2 kg), samtidigt som mina perspektiv förändrats. Den mentala biten är verkligen den stora vinsten av kursen för mig, då en stor del av min förflyttning varit mental. Jag har lärt mig planera en jämnare kosthållning, utan vare sig särskilt stora överdrifter eller panikåtgärder.

ULLA, 63 ÅR

Jag har dubblat antal steg per dag på dessa fyra veckor och även gått ned 4,6 kg. Har en hel del kunskap om hälsa, kost och motion sedan tidigare, som jag haft svårt att omsätta i praktiken. Är väldigt nöjd och gillar variationen, de praktiska tipsen och humorn i materialet. Jag upplever en bättre självkänsla, ökad energi och mindre stress.

KATARINA, 58 ÅR

Det har varit jätteroliga och lärorika veckor! Väldigt glad över att jag lyckats sluta småäta och nu gör matlådor som underlättar mycket. Dessutom har jag börjat planera mina utsvävningar. Promenaderna mår jag väldigt bra av. Jag har gått ner 7,2 kilo och dubblat antalet steg under denna kurs. Så glad och tacksam över att jag gjorde detta!

CHRISTINA, 47 ÅR

Jag gillar att Charlotta som coach inte kommer med förbud, utan tipsar om små glassar (i stället för stora). Eller att blanda rosévin med Sprite Zero. Det gör ju att man inte har någon anledning att ge upp. Kursen har fått mig att tänka på hur många saker i mitt liv ser ut med jobb och stress och varför jag hamnat där jag är. 10 av 10 i betyg.

VIVEKA, 68 ÅR

Flinkenberg Viktkurs har varit mycket tänkvärd och intressant. Det är roligt att det finns så mycket klokskap i detta med vikt, mat och livsstil – som inte har presenterats så här bra tidigare. Charlotta är jätteduktig, inspirerande och kunnig. Tack vare henne har jag blivit något bättre på att prioritera mig själv, vilket jag uppskattar mycket.

JEANETTE, 51 ÅR

Det som har hjälpt mig är den avslappnade approachen att jag inte behöver superträna, späka mig eller räkna kalorier resten av livet. Råden är genomförbara och inte extremt on/off som jag har bantat med förr – den typen av dieter är jag så färdig med. Kursens tänk är det jag alltid har längtat efter, men inte lyckats komma på själv.

CAMILLA, 35 ÅR

Jag hade inte kunnat föreställa mig innan att det skulle vara SÅ mycket vi skulle gå igenom och som jag kan ha med mig. Det här är en annorlunda viktkurs än vad jag är van vid. Det jag tar med mig mest är ett nytt, mentalt tankesätt och känslan av att det definitivt är möjligt med ’normal’ mat och rörelse – det behöver inte vara något extremt!

FRIDA, 46 ÅR

Jag är otroligt nöjd och har lärt mig BALANS! Min aptit har reglerats av att slippa hålla på och dutta med mellanmål. Är otroligt tacksam då jag har hittat ett normalt sätt att äta och motionera. Alla andra tusen gånger jag velat gå ner i vikt hade jag misslyckats vid det här laget. Jag planerar mina avsteg och äter mer protein och grönsaker idag.

VILMA, 39 ÅR

Charlotta är ambitiös, kunnig och engagerad. Det märks att hon har mycket goda kunskaper om det mänskliga psyket och beteenden. Det som kursen framför allt gett mig är insikten om långsiktighet, uthållighet och ’good enough’-tänket. Jag har fått en ökad acceptans gentemot bristen av högintensiv träning och att promenader i perioder är tillräckligt.

JOHANNA, 47 ÅR

Är mycket piggare och har fått en mer avslappnad inställning till vikt/mat. Förut fick jag dåligt samvete då jag överåt och struntade i allt, men kursen har verkligen avdramatiserat allt. Skönt att inte få påminnelser om att man inte varit aktiv mm. Just aktiv har jag ju varit hela tiden, på mitt sätt, som jag upptäckt via Charlotta. Tack!

TINA, 54 ÅR

Jag var inte direkt överviktig när jag startade kursen, men missnöjd med att kroppen kändes mjuk och mullig och att kläderna satt åt för hårt. Jag ville bli av med några kilon och få konkreta tips. Det har jag fått och är jättenöjd! Nu prioriterar jag min vardagsmotion och tänker på vad jag väljer – och väljer bort. Tack, jag fick den push jag behövde!

CECILIA, 42 ÅR

När jag anmälde mig till kursen var mitt mål att gå ner så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Detta mål har ändrats under kursens gång och fokus går nu mot en hållbar viktnedgång. Kursen har fått mig att inse hur min brist på sömn påverkat mig. Charlotta har motiverat mig att ta tag i min hälsa överlag. Jag är väldigt nöjd.

HELENA, 49 ÅR

Mycket bra material, som är enkelt att tillämpa, inte en massa strunt. Man förstår att det är skrivet av någon som vet vad den talar om. Jag älskar humorn och hur kursmaterialet är utformat överlag. Jag gillar att man lär sig att stå på egna ben, det är ju det som är grejen med att kunna hålla den nya vikten.

ANNA-KARIN, 46 ÅR

Generellt känner jag mig piggare och har mer energi. Kursen har verkligen varit en ögonöppnare för mig. Så enkelt och självklart koncept. Älskar den raka och krassa kommunikationen. När jag fastnade mailade jag Charlotta och fick ett superbra svar som gav mig nya insikter och fick mig att fortsätta. Materialet känns väldigt genomtänkt.

ELEONOR, 56 ÅR

Jag har nått alla mina tre delmål. Tog aldrig några mått, mitt måttband är mina kläder. Otroligt många bra mattips! Jag kommer definitivt inte att gå tillbaka till skitmaten utan ätandet ska vara noga genomtänkt. Jag kommer att sakna att få pepp av Charlotta varje morgon, hon har så sunda åsikter och egentligen inga förbud.

LINA, 45 ÅR

Att skippa mellanmålen och äta 3 bra måltider per dag, men inte mer, har gjort en STOR skillnad, sockerråttan i mig är i princip borta! Kursupplägget är toppen, jag hade inte velat ha avstämningar varje vecka via video eller liknande. Vissa dagar har jag inte haft tid att titta på materialet, då har det varit enkelt att komma ikapp i efterhand.

KATARINA, 46 ÅR

Så skönt att slippa träna, träna, träna och landa i att dagliga promenader räcker gott. Sällanmål har varit min nyckel till viktnedgång då min last har varit mackor. Mycket bra att materialet delas upp dag för dag och att man har tillgång till materialet efteråt. Jag är så nöjd att jag använde min friskvårdspeng till denna kurs, värt varenda krona!

LOUISE, 49 ÅR

Jag är förvånad över hur bra resultat jag har efter dessa veckor och hur lätt det har gått. Från 107 till 98 kg. Kursen har tagit upp viktiga punkter som berör mig och fått mig att tänka annorlunda. Jag har påbörjat en lång viktnedgång, men denna gång med ett lugnare sinne. Känner mig oerhört peppad att fortsätta, tusen tack!

JENNY, 50 ÅR

Jag är jättenöjd – så sunt och självklart material. Lite ’nu, jävlar!’ plus humor, älskar kombinationen! Jag var lite för hård mot mig själv i början, men sedan lyssnade jag på Charlotta: ’Kan du fortsätta äta så här resten av livet?’ och svaret var nej. Taggade ner lite efter det. Bonus: skönt att slippa träningshets i en viktkurs!

JOHANNA, 48 ÅR

Jag har minskat alkoholkonsumtionen och känner mig smidigare i kroppen. Jättebra kursmaterial med blandning av psykologi och praktiska mattips samt både text, film och ljudfiler. Jag har nått de resultat jag önskade och känner mig peppad att fortsätta så här. Hoppas på att min svullna IBS-mage ska ge med sig också…

SOFIE, 34 ÅR

Är helt överväldigad över att något så här enkelt funkar! Har provat mycket annat, men det funkar bara en kort tid (eller inte alls) och ger alltid exempelvis dåligt humör. Inget är förbjudet – men är det nödvändigt? Hade önskat ännu fler ljudfiler, så relevanta ämnen och sköna att lyssna till vid promenad.