Nano, micro, macro eller mega?

10 sep 2019 Nano, micro, macro eller mega?

 

Har du verkligen koll på definitionen av olika sorters influencers? Det talas mycket om microinfluencers men hur många eller få följare ska man egentligen ha för att klassas som det? Vi reder ut begreppen:

 

Nano-influencer

Vanliga människor som inte har sociala medier som sitt yrke. Mellan 10 till 1000 följare. Typ din granne. Eller din mamma.

 

Micro-influencer

Experter eller personer nischade inom ett särskilt område. Har mellan 1000 till 10.000 följare. Hinner ofta svara på kommentarer och interagera med sina följare då de inte är så många, därför får de en hög trovärdighet eftersom de byggt upp en stark relation till sina följare.

 

Macro-influencer

En grupp av influencers som har mellan 10.000 till 100.000 följare. Har man så här många följare kan det vara aktuellt att försörja sig som influencer, vilket många också gör. Men en del har andra framgångsrika yrken och kopplar på själva influencerskapet för att marknadsföra sitt “riktiga jobb”, exempelvis Victoria Skoglund.

 

Mega-influencer

Från 100.000 följare upp till flera miljoner. Här hittar du kändisar, programledare, sportprofiler, Youtubers, artister mm. Kommer en influencer upp i flera hundratusen följare i Sverige bör du som samarbetspartner be att få insyn i hur demografin över följarna ser ut. Alltså – är det enbart följare från Sverige eller från hela världen? Kan vara relevant info om du marknadsför något som bara går att köpa i Sverige. För att ta ett exempel.

 

Av Charlotta Flinkenberg Källa Punkt PR Foto iStock

Inga Kommentarer

Skriv en kommentar