Livrustkammaren – riktiga kungar på sociala medier

11 sep 2019 Livrustkammaren – riktiga kungar på sociala medier

Absolut roligast på Facebook och instagram just nu är lite otippat Livrustkammaren (Sveriges äldsta museum). Med ett särskilt raffinerat sinne för humor och träffsäkerhet lyckas de skapa både engagemang, likes och delningsraketer. Gå in på deras Facebook-sida (över 46 tusen följare!) eller instagram så fattar du vad vi talar om. Dessutom har de lyckats attrahera smarta followers vars kommentarer är minst lika underhållande. Otroligt imponerande, hatten av!

 

 

Kan vara något att ha som inspiration för er som tycker att ”ingen bryr sig väl om vårt trista företag” när ni försöker krysta fram content som ska skapa känslor. Däremot gissar jag att de har fått lite stramare tyglar för den mer officiella hemsidan, för här är det mer konventionell information.

 

 

Humor, mina vänner. Humor. Funkar alltid. Alltid. Nu väntar vi bara på att samma begåvade sociala medier-redaktör får ta över Kungliga Slottets Facebook och instagram också!

 

Av Charlotta Flinkenberg

1Kommentar
  • Annika
    Publicerad 12:21h, 18 september Svara

    Håller verkligen med! Har följt dem länge och är förvånad över hur otroligt hög engagemangsnivå de har på sina poster. Bara att applådera!

Skriv en kommentar