Från glåmig till glow på 6 minuter

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Det krävs varken krångliga metoder, massor av produkter eller oceaner av tid för att sminka bort det där lite glåmiga, januaritrötta ansiktet. Du kan gå från glåmig till glow på bara sex minuter! Mer tid än så pallar man sällan på morgnarna när det fortfarande är mörkt ute, kallt på badrumsgolvet. Lösningen stavas dubbelarbetande produkter. Istället för att hålla på och krångla med massor av krämer, foundations och concealers samt hålla på med ögonen i en kvart, så fokusera istället på lyster, kära syster. Vi hjälper dig!


+ Created with APPRL 

Så här gör du!

  1. Ansiktet är rentvättat, PH-balansen återställd med en toner och fejset återfuktat och pimpat med serum, oljor, dagkrämer och sånt? Bra, då kör vi! Börja med en foundation med allt i ett-funktion, alltså en med vårdande ingredienser, som mattar ner huden utan att täppa igen porerna och som ger en sammetslen yta utan att du behöver puder att fixera med. På vintern blir ofta huden för torr av puder, så hoppa gärna över det. Foundationen får dock inte vara så heltäckande att din egen hy inte skimrar igenom överhuvudtaget, för då ser du lätt halvdöd ut. Det går bra att applicera foundation med (rena) fingertoppar, då kan du trycka in den lätt, massera lite och få igång blodcirkulationen i ansiktet samtidigt = extra glow på köpet.
  2. Sedan tar du fram din trolleripalett med olika highlighters. Highlighter är ett lite ballare ord för rouge och skimmerkräm som reflekterar ljuset fint lite beroende på hur du applicerar det. Använd såna där makeupsvampar då du applicerar. Ljusa färger på paletten placerar du strax under ögonen, i mitten av pannan, mitt på näsan och på haktippen, samt under ögonbrynen. Överkurs är att dutta en tops i den mer gyllene highlightern och lägga i ögonvrån och under nedre fransraden för spännande och sublim skimmereffekt som lyfter blicken.
  3. Kajal och eyeliner hoppar vi över, det tar för mycket tid och kan göra att ögat ser ”tungt” ut om du inte hinner göra det riktigt ordentligt. Öppna upp ögonen genom att lägga all fokus på fransarna istället! Du ”pumpar” först ögonfransarna med en ögonfranstång. Några lätta tryck räcker. Och du, om du flyttar ut tången någon mm efter varje pumpning så får du mer uppåtböjd frans. Sedan borstar du på vattenfast mascara. Varför vattenfast? Jo, för att texturen och innehållet i den gör att fransarna per automatik faktiskt håller sig uppåtböjda längre. Dessutom slipper du trista färgfällningar om det kommer lite snöblandat regn (som det gärna gör på vintern).
  4. Ögonbrynen markerar du så mycket som du själv önskar. Antingen lämnar du dem helt au naturel, eller så ger du dem en liten smekning med ögonbrynspennan. Eller så borstar du dem på plats med en färgad brynmascara.
  5. Läpparna slutför hela din look. Med åldern tappar vi hudens naturliga pigment i läpparna. De blir blekare och tristare, helt enkelt. Deppigt? Äsch, hjälp dom på traven, raring! Det viktigaste är att de är mjuka och fria från fnas innan du sätter igång. När du ändå borstar tänderna, vilket du gör strax innan makeupen, så kan du gott borsta lite på läpparna också för att ta bort det värsta fnaset. Sedan gnussar du in lite babyolja eller mjukgörande läppbalsam på dem så att de är mjuka och tjänstvilliga då du målar dem. En läppenna gör att ditt läppstift/läppglans får lite mer umpf och inte ser så godtyckligt applicerat ut. Du skapar kontur och karaktär med en läppenna. Sedan applicerar du läppstiftet som är i en neutralt mörkrosa nyans. MLBB som proffsen kallar det. Vad det betyder? ”My Lips But Better” of course!

Sedan, min vän, är du klar och ser ut som Claire i House of Cards, redo att ta dig an dagens första konflikt, oavsett pissväder.

Av Charlotta Flinkenberg Foto iStock

 

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras