Här kommer några obekväma tankar

Rostoppen är från MQ, men tror inte den kommit till butik än

De flesta av oss är ganska lättmanipulerade. Med åldern har jag blivit allt mer cynisk. Skeptisk. Detta innebär att jag sållar bort fler och fler intryck. Blir nyfiken på sådant som andra kanske inte alls uppskattar, eller skäms för att de gillar.

Förmågan/viljan att ifrågasätta är något jag börjar värna om allt mer. Om du tänker efter så gör du säkert väldigt många saker utan att ens tänka på varför du gör dem. Det är därför jag alltid har känt mig väldigt obekväm i skolans extremt mallade miljö. Här finns inte plats för den individuella blomstrande kraft som människor besitter. Här finns inte heller en uppdaterad samtidskoll. Alls. Här finns noll flexibilitet och mestadels en massa skit till korvstoppning som elever tvingas lära sig.

Jag är inte alls emot utbildning, tvärtom. Jag är dotter till en lärare och slukade litteratur och faktaböcker som barn, var nästintill manisk i min kunskapstörst. Men det här tvångsmässiga med skolplikten och att lära barn saker som är (enligt mig) helt och totalt meningslöst, när de istället borde lära sig saker som de verkligen kan ha användning för i RIKTIGA livet – det kan jag bara inte begripa.

Och sen blir jag provocerad av det här med lyxkonsumtion. Just för att jag själv lockas av den och blir bitter för att jag inte har ekonomin att spendera. Jag förhäxas av saker som Chanel-sneakers och tänker att jag aldrig mer ska köpa ett enda par skor bara jag får köpa mina jävla Chanel-sneakers (liknande dem på bilden). Och mina barn börjar surra om Moncler-jackor som tydligen är inne nu. Och det är ju helt vanliga täckjackor med en logga som gör att folk går in i ett debilt beteende och tror att de är värda 10 tusen.

Kan det vara så att nästan vad som helst blir mer attraktivt bara för att någon slug person har satt ett överpris på skiten och skapat en masspsykos till hype runt den? Jag blir faktiskt sugen på att göra ett vetenskapligt experiment och starta något sådant märke!

Andra icke-populära tankar jag har i huvudet just nu:

• Beyoncés nya låt ”Texas Hold’Em” är ju skitdålig. Är det bara jag som tycker det? Är alla helt hjärntvättade och tror att den är bra bara för att det är Queen B? Skärp er.

• Ni som är så rädda för att bli lämnade, eller bedragna, eller illa behandlade eller vad det nu är – varför lägga så mycket tid på vad ANDRA ska göra med ert välbefinnande? Här kommer ett förslag: fokusera på dig själv. Ha trevligt i ditt eget sällskap. Hitta en hobby du älskar. Praktisera den hobbyn. Bli självständig. Tjäna dina egna pengar. Ha vänner du trivs med och för all del en partner som du kan ha som livskamrat och dela saker med. Men stå dig själv närmast. Gör inte avkall på det som är du.

• Nej, du klär inte i ”Mom jeans”. Vad fasen är det ens? Har någon någonsin sagt ”Dad jeans” och trott att det ska bli en säljraket? Mom jeans är en osmickrande silhuett som ingen passar i – som jag inte begriper hur den ens kunde få fäste från start. Gå inte på det. Köp vilken annan jeansmodell som helst.

Foto All-About-Fashion

4 kommentarer
    1. Vad intressant att höra! Förstår att du får höra en hel del i och med ditt jobb…

    1. Hahahaha, jo det finns faktiskt något som är snäppet värre, nämligen BYXKJOL!

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras