Finstämt familjehäng för fem Flinkenbergare

För er som inte vet så älskar jag ordlekar, Götlaborgsvitsar, att rimma och inte minst alitteration! Vårt senaste dygn på centralt belägna Hotell Rival vid Mariatorget bjöd på massor av fina saker på bokstaven F: Finstämt familjehäng för fem frusna Flinkenbergare, hehe…

Det bidde helsvart till middagen. Ledsen, men orkade inte vara färgglad. Ibland trivs jag faktiskt väldigt bra i svart! Klänningen är från H&M fast från i våras. Clutch från The Shoe Bakery och kängor från Legero. Minns inte var armbandet är ifrån.

Jag har varit på Rival massor av gånger med jobbet eftersom Aller media och Bonnier ofta har haft konferenser förlagda här. Jag har också varit här och tittat på standup då Rival har en stor scen. Men jag har aldrig sovit över här tidigare.

Vi hade två fina rum bredvid varann, men mitt och Elsas rum var något större och hade dessutom balkong. Kvällen startades med chips, läsk och bubbel på rummet. Mysigt!

Sen blev det trerättersmiddag i Rivals bistro.

Stark start med svart caviar med smetana och smörstekta bröd. En konst att verkligen STEKA bröden så de blir så där krispiga och goda och inte mjuka som de ofta tyvärr tenderar att bli. En av de godare och mer delikata förrätterna jag njutit på länge.

Elias tog köttbullar, hans eviga favorit om det finns på menyn.

Jag väljer ofta fisk på restaurang, så även denna gång i form av vällagad torskrygg!

Kokt potatis med skirat smör till – något mer behövs inte för att jag ska vara i mathimmelen.

Finns det en rejäl köttbit med pommes och bea på menyn blir äldsta sonen Lukas glad.

Eftersom jag inte är en tråkmåns som väljer samma efterrätt exakt varenda gång (som mina barn som ALLTID tar Crème Brulée) så testade jag Rivals blåbärsglass med vit choklad. Mums!

Välkurerat vinutbud.

Rolig retrogrej på rummet: det finns DVD-filmer att titta på. Bland annat den här gamla stänkare till klassiker: Fletch! (ytterligare ett F).

Godmorgon! Min klänning är från MadElfArt/Pure Madeleine.

Mariatorget strax intill och stadens brus utanför. Lite deppigt väder dock, men man kan ju inte få allt.

Dags för hotellfrukost! En STOR bonus med Hotell Rival är deras generösa frukostider på helger, ända fram till kl 12:00.

Ytterligare ett plus är att man kan beställa saker som French Toast, pannkakor, omelett och varm choklad (superflott serverad med vispgrädde i höga glas), utan extra kostnad. Mycket flott!

Så det gjorde vi förstås.

Ett trevligt besök och ett mysigt dygn. Hit kommer vi gärna tillbaka!

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras