ARTIKLAR

 

Gripande personporträtt, omslagsintervjuer och hemma hos-reportage är exempel på vilken sorts artiklar Charlotta Flinkenberg främst har nischat sig inom. Charlotta skriver regelbundet för några av Sveriges största magasin, som Amelia, Sköna Hem och M-Magasin. Emellanåt även för Daisy Beauty, Damernas Värld, ICA-Kuriren, Hus & Hem, Aftonbladet och Expressen.

”Charlottas välskrivna texter får mig att skratta högt och till och med fälla en tår någon gång. Ibland undrar jag hur sjutton hon får intervjupersonerna att gå med på vissa avslöjanden och citat. Men jag antar att de känner samma förtroende för henne som jag gör.”

Li Winther, chefredaktör Sköna Hem

 

Förutom kommersiella magasin är förvaringsgiganten Elfa en trogen uppdragsgivare sedan många år tillbaka. För Elfas räkning intervjuar Charlotta människor som gjort någon form av förvaringsrenovering hemma med Elfas expertteam. Dessa intervjuer kallas Elfa Stories.

 

 

Politiker, artister, idrottsstjärnor, internationella superkändisar och vanliga människor med intressanta levnadsöden är sådana Charlotta skriver om. Utöver personporträtt producerar hon även artiklar om samhällsfenomen, mode, skönhet, hälsa och relationer.

 

 

Charlotta Flinkenberg har arbetat som chefredaktör i mer än halva sitt liv och vet därmed hur en artikel ska levereras: komplett, korrekt, med färdiguttaget rubrikförslag, ingress, ryckcitat, bildtexter, bylines med mera. Allt för att underlätta för uppdragsgivaren.

 

Utöver artikelskrivandet tar hon i perioder även redaktörsuppdrag för såväl kommersiella magasin som kundtidningar. Hon har exempelvis varit redaktör för Amelias specialutgåva Kropp & Skönhet samt Företagshems kundtidning.

 

VILL DU ANLITA CHARLOTTA FÖR EN ARTIKEL/REPORTAGE ELLER REDAKTÖRSUPPDRAG?

Maila: info (@) flinkenberg.se