7 riktiga wow-makeuper inför Halloween

Imponera rejält på både familjen och omgivningen denna Halloween genom att lägga en riktigt avancerad skräck-makeup som samtidigt är snygg! Det enda du behöver är rätt redskap och material, en del tålamod och lite övning… Du bör alltså inte testa någon av dessa kreativa looks samma dag som Halloween-festen är, utan börja öva redan nu i helgen för att se om du behärskar svårighetsnivån och klocka hur lång tid det tar (alltid längre än man tror…).

Vi har listat våra favoriter av makeup-looks från den mörka sidan. De är sofistikerade, vackra, konstnärliga och helt klart instagramvänliga! Varje look har även fått en svårighetsrankning mellan 1 till 3, där 1 är enkel, 2 är medel och 3 är svår.

1. Sensuella mumie-zombien

Du behöver: En elastisk binda att linda runt huvudet och halsen (det är liksom hela grejen med denna look, du lindar den som en turban över håret, hårt. Går förmodligen åt flera elastiska bindor), lystergivande foundation, highlighter av någon form (concealer kan funka också) – gärna som del i ett contouring-kit med olika nyanser, ljus kajal/läppenna, lila ögonskugga, guldskimrande eyeliner, ljust läppstift, svart kajal, lösögonfransar.

Så här gör du: Här är själva basen och huden viktig, så lägg tid på att få den så perfekt som möjligt. Börja med att lägga concealer i T-conen vid näsryggen och pannan, på kinderna och hakan samt nyckelbenen. Applicera sedan foundation med en svamp eller foundationborste för ett jämnt och täckande resultat – glöm inte dekolletaget! Därefter skulpterar du ansiktet med ett mörkare rouge vid kindbenen och vid tinningarna, samt sidorna av näsan (titta noga på bilden). Du kan även använda den lila ögonskuggan på kinderna och andra ställen i ansiktet samt vid nyckelbenen för att skapa en tredimensionell effekt. Täck över ögonbrynen med concealer och en pensel så att de blir bleka. Sedan sminkar du ögonen med den guldfärgade eyelinern, enligt bilden, guldet ska täcka hela övre delen av ögonlocket. Därefter skuggar du upp en dramatisk ögonskugga med olika lila och rosa nyanser, sudda ordentligt! Avsluta med att rama in ögat med svart eyeliner. Du behöver applicera eyeliner på insidan av fransraden på vissa ställen vid ögat, för mer intensiv blick. För bäst effekt -använd lösögonfransar. Läpparna behöver först göras mjuka med lipbalm, därefter gör du en kontur med ljusare penna strax utanför amorbågen. Applicera sedan ett skimrande och ljust läppstift. För håret bakåt/uppåt i en stram tofs, använd hårvax för att få bort det ordentligt. Sedan lindar du själva elastiska bindan runt huvudet/håret.

Svårighetsgrad: • • •

 

2. Klassiska skelett-looken

Du behöver: Vit ansiktsmålningsfärg, en svamp/applikator, vitt puder, svart nagellack, svart eyeliner, svart ögonskugga (gärna mörkgrå också), svart teatersmink, mascara.

Så här gör du: Börja med att föra undan håret i en snyggt slarvig och nonchalant uppsättning med hjälp av stylingprodukter som ger lite stadga och textur. Huden måste vara rejält återfuktad innan du sätter igång, eftersom vit ansiktsmålningsfärg/teatersmink sällan är utformad för att vara skonsam mot huden (och huden blir annars torr/sminket kan spricka om inte basen är bra). Så smörj ordentligt med ansiktskräm innan du sätter igång! Applicera vit färg över hela ansiktet, även läpparna, men spara partier vid ögonen och på näsan. Sedan går du loss med svart färg runt ögonen för skelett-håligheterna och målar även dit näsan. Eyeliner med separat pensel brukar vara enklast för detta ändamål. Därefter kör du finlir i skuggor med svart/grå ögonskugga och en pensel på de ställen som du ser på bilden. Skuggningen blir gärna för mycket, så ta det varsamt och bygg hellre på allt eftersom! Avsluta med de sofistikerade strecken med hjälp av en eyeliner, för tänder och snygga sprickor här och där i ansiktet. Detta kräver en stadig hand, så dricka vin får du göra då du är klar! Mascara på fransarna och svart nagellack sedan är du klar!

Svårighetsgrad: • •

 

3. Mentalpatienten

Du behöver: Foundation, beachprodukt för håret (för att göra det så där surfar-trassligt och lite ’skitigt’), pensel, vit ansiktsmålningsfärg, ljus läppenna/kajal, röd läppenna, rött läppstift, svart/grå ögonskugga, mascara,

Så här gör du: Sminka dig som vanligt med foundation. Därefter doppar du penseln i den vita färgen och drar vertikala streck i ansiktet samt ner på halsen. Om du har en vit färg i fast kakform blöter du penseln först. Sedan skuggar du med svart/grå skugga runt ögonen, särskilt under, så att det ser ut som om du gråtit/gnuggat dig i ögonen. Mascara på fransarna (kan hoppa över mascaran om du vill). Måla med ljus penna strax utanför amorbågen upptill vid läpparna. Dra sedan streck med röd läppenna som går ned mot hakan. Applicera lite rött läppstift men inte på hela övre och undre läppen, bara i mitten av läpparna. Krama i stylingprodukten i håret med fingrarna och låt det hänga nonchalant trassligt och se lite fuktigt ut.

Svårighetsgrad:

 

4. Sofistikerade Scully

Du behöver: Samma saker som till Klassiska skelett-looken (nr 2)! Kanske lite mer gel för den slickade frisyren.

Så här gör du: Samma upplägg som till look nr 2, men med vissa skillnader. Här delas ansiktet upp i olika delar med kontrasterande sidor. På ena sidan är det ett markerat ögonbryn, på andra sidan är det mer markerad sotad ögonskugga runt hela ögat osv. Titta på bilden! Suddningen här är det som är svårt och kräver precision, men även det som ger en snygg finish och dramatik åt makeupen. Håret dras bakåt i en snygg backslick-frisyr, som gör att sminket syns bättre.

Svårighetsgrad: • •

 

5. Galna clownen

Du behöver: Foundation, highlighter, contouring-kit, ansiktsmålningsfärg i vitt, blått, svart och rött, pensel, svart eyeliner, lösögonfransar. Bonus är om du har superkrullig clownperuk till!

Så här gör du: Den här makeupen ser kanske lättare ut än den är, men den kräver sina steg för att bli snygg och inte bara se galen och slarvig ut. Börja med foundation och fortsätt sedan med en rätt kraftig contouring med markerade kindben, skugga vid tinningar, på halsen, vid sidan om näsan, i pannan osv. Rama in ögat med svart eyeliner. Du behöver även måla på insidan av fransarna, både upptill och nedtill! Dra försiktigt upp ögonlocket med pekfingret så att du kommer åt att applicera eyeliner så nära ögat som möjligt. Ögonbrynen ska också markeras med svart. Röd färg på läpparna samt nästippen, den lilla clownnäsan. Sedan ska du göra färgstänk över hela ansiktet så att det ser ut som om du varit med i ett färgkrig. Du kan måla vissa streck i olika färger (börja med den ljusaste, den vita!) kors och tvärs med pensel i ansiktet som grund, med snyggast blir det om du fuktar penseln extra mycket och sedan liksom ’knäpper’ iväg den så att det blir splattereffekt av pigmenten i ansiktet. Be någon om hjälp med stänkandet annars. Avsluta med att applicera lösögonfransarna.

Svårighetsgrad: • •

 

6. Día de los Muertos

Du behöver: Blomdiadem (helst flera stycken! Här gäller the more, the merrier. Använd riktiga blommor att fylla ut med om du har möjlighet, blir väldigt effektfullt!), vit ansiktsfärg, applikator/pensel/svamp, contouring-kit/highlighter, guldskimrade ögonskugga, svart ögonskugga, svart eyeliner, svart kajal, svart mascara.

Så här gör du: Börja med att sätta upp håret så att det inte är i vägen. Applicera vit färg i hela ansiktet, men lämna utrymme för ögonpartiet samt själva nästippen. Kör lite contouring-skugga vid kindbenen samt tinningarna + sidan av näsryggen för att skapa lyster och tredimensiell effekt. Applicera den gulfärgade ögonskuggan runt ögonen som på bilden. Kör en snygg, svart sotning närmast ögat, med både ögonskugga och eyeliner, applicera mascara. Ta en vässad kajal och gör det lilla blom-mönstret som ramar in ögat, se bilden. Sudda försiktigt med hjälp av pensel och skugga så att det svarta sjunker in snyggt mot det guldiga. Måla resten av de svarta dekorationerna i ansiktet enligt bilden med svart eyeliner och kajal. Läpparnas mitt skuggar du också med pensel och en svart skugga för proffsig effekt. Slutligen sätter du i blomdiademen och dekorationerna i håret. Sedan är du en mexikansk dödsgudinna!

Svårighetsgrad: • • •

 

7. Vita frun

Du behöver: Vit peruk, vit ansiktsmålningsfärg, ofärgad mascara, vitt puder, penslar, grå/lila ögonskugga.

Så här gör du: Grunda med vit färg som du applicerar med svamp i hela ansiktet, över läppar, ögonlock, på ögonbryn, hals och hela rubbet. Gör inget att det hamnar i hårfästet också. Applicera lite grålila ögonskugga på ögonlocket för att ge lite effekt vid ögonpartiet, samt sparsamt med svart kajal runt ögonen för att ringa in dem. Använd ofärgad mascara på fransarna, eller dutta på lite vaselin på dom. Sedan borstar du över vitt puder över hela ansiktet, så att det vita pudret fastnar i fransarna. Sätt på peruken men se till att den inte är så slätkammad, rufsa till den genom att tupera lätt och spraya gärna i ett torrschampo som stökar till håret lite. Det blir extra fint om du fäster en fläta som på bilden. Den vita spetschokern till halsband är också viktig för helheten, hittar du inget färdigt halsband kan du köpa spets i tygaffären på metervara och klippa till rätt längd.

Svårighetsgrad:

 

Av Charlotta Flinkenberg Foto iStock

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras