65-åriga modellen: ”Mina hemligheter för att se ut så här”

Yazemeenah Rossi är 65 år och hennes otroliga skönhet och fantastiska figur fascinerar en hel värld. När hon var 60 år tog hon vackra bilder på sig själv iförd underkläder (Yazemeenah är fotograf, utöver modellyrket) som märket Land of Women hade skickat till henne. Märket blev så imponerade över hennes utstrålning att de beslöt att använda henne som modell för varumärkets kommande bikinikampanj – oretuscherat.

På bara ett dygn exploderade Rossis instagramkonto från 1.000 till 12.000 följare. Idag följer över 330.000 fans hennes spirituella livsresa med estetiska bilder som slår undan benen på all ålderism. Det handlar inte bara om Yazemeenahs skönhet (även om vi erkänner att vi inte kan sluta titta på bilderna av henne), utan att hon har ett intressant bagage: född på Korsika, skaffade barn som 17-åring, har hunnit gifta och skilja sig två gånger och lever som singel idag under lite hippie-liknande omständigheter i Malibu.

Hennes hår blev vitt redan då hon var 12

Yazemeenah vägrar att färga sitt silverhår (som hon kallar för ”mitt månhår”) och hennes hår blev faktiskt vitt redan då hon var 12-åring. Hon vägrar även backa från modelluppdrag och gå i pension på grund av sin ålder. Faktum är att hon har fått mer jobb än någonsin i senior ålder. KappAhl är ett av företagen som för ett par år sedan anlitade den glamourösa tvåbarnsmamman och farmorn Rossi. Men än så länge lyser fortfarande de riktigt stora prestigekampanjerna med sin frånvaro, vilket gör henne förbannad: ”Jag bär Dolce & Gabbana och alla de där märkena privat, så varför väljer de inte mig? Det är en sådan förlust att inte jag får modella för dom. Jag må vara i en viss ålder, men jag har en sexig look och tilltalar en förbisedd målgrupp”, säger hon till The Guardian.

Det unika med Yazemeenah, förutom hennes höga ålder (med modellmått mätt), är hennes vurm för oredigerade, konstnärliga och naturliga bilder som hon gärna tar själv.

”Jag åt organisk mat långt innan det blev trendigt”

Hemligheten bakom hennes unga utseende? Åh, ät organisk mat som inte är besprutad eller innehåller inflammatoriska ingredienser, utöva yoga och sex så ofta du kan, använd olivolja både i matlagning men även för att smörja in hud och hår med. Om du redan är i 40-årsåldern och vill se ut som Yazemeenah om drygt 20 år kan det dock vara försent, hon har nämligen levt enligt denna holistiska hälsofilosofi hela sitt liv. ”Jag åt organisk mat långt innan det blev trendigt”, har hon sagt till The Guardian.

Fler hälsotips från Yazemeenah: 
• Ät en avokado dagligen. Slarva inte med att få i dig hälsosamma fetter dagligen.
• Att promenera och svettas är toppen för din hud eftersom den är kroppens största organ som andas.
• Gör en egen bodyscrub med olivolja och socker som du masserar kroppen med en gång i veckan.
• Ät mycket frukt, grönsaker, fisk och kött av god kvalitet (gärna ekologiskt eller närodlat).
• Undvik att micra maten, eller äta behandlad eller fryst mat. Håll dig borta från lightprodukter.
• Massera huden med en torr loofah-vante innan du duschar.

Av Charlotta Flinkenberg Foto Yazemeenah.com, Land of Women, Pinterest Källor Grandmagazine.com, Telegraph, The Daily Star

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras