10 stilknep som räddar din vinterlook (oavsett outfit)

After work ikväll och du har inte fixat någon snygg outfit för denna baluns? Lugn! Det finns andra stilknep att ta till som gör att du går från kontorsproper till partypingla. Här kommer några snabba tips som förvandlar dig till cool katt på nolltid:

Tips! Knasiga accessoarer och broscher i håret. Hinner du inte fixa frisyren, så avled uppmärksamheten till ett glittrigt hårspänne, en kam med fjädrar eller liknande. Leta på barnavdelningen om du måste! Finns annars fina såna här accessoarer på kedjornas smyckesavdelning, eller Glitter. Du hinner köpa det på lunchen.

Tips! Dra bak håret med hjälp av gelé och vax och gå all in på en Kleinblå eyeliner. Klart! Sedan kan du ha på dig i princip vad som helst, och ändå se väldigt sofistikerad ut.

Tips! Sätt en liten rygrosett runt din håruppsättning så ger du den mer fokus. Lägg tid på håret istället för makeupen, genom att använda gelé och spray när du för håret bakåt. Använd en massa hårnålar för att sätta upp den tvinnade knuten i nacken och innan du fäster den helt tar du ett sidenband och trär igenom för att sedan knyta en enkel knut.

Tips! Stora, långa, glittriga strassörhängen – och sedan är du klar för fest! Livar upp vilken svart kavaj eller enkel blus som helst. Du behöver inget mer, knappt extra makeup.

Tips! Röda, matta läppar funkar nästan bäst när de får pryda ett i övrigt ganska avskalat ansikte utan så mycket ögonmakeup. Välj själv vilken nyans av rött som passar dig bäst, om det är djupt vinrött, klarrött, åt det hallonrosa hållet eller med drag av orange. Den matta texturen känns mest modern. Bonustips! Om du vill addera ännu mer edge kring dina läppar kan du försiktigt applicera lite guldfärgad skugga strax intill amorbågen, innan du applicerar själva läppstiftet/pennan. Se bilden till höger.

Tips! Bär olika örhängen i varje öra. Skapar en intressant look! För att det inte ska bli för spretigt bör örhängena vara i samma metall.

Tips! Applicera en guldfärgad ögonskugga. Mycket mer lättburet än du tror och passar faktiskt alla. Men snåla inte gällande mängden utan tryck till ordentligt.

Tips! Har du långt hår är detta en kul och festlig frisyr, som ändå känns lite ledig: du använder en stylingprodukt som ger stadga och textur + lite glans (förslagsvis mousse och lite glansspray). Sedan sätter du upp håret i en låg tofs med tunna hårsnoddar/band. Därefter tvinnar du tofsen och försluter den i slutet med ytterligare tunn hårsnodd. Vänd upp den tvinnade tofsen och fäst den vid tofsroten med hårspännen.

Tips! Bär bara ett örhänge, men det örhängen får gärna vara extra pråligt och rikligt dekorerat. För gärna bort håret på den sidan där örhänget syns.

Tips! Fixa festfina naglar! Den snabbaste vägen stavas klarrött lack, alltid lika klassiskt och effektfullt. Men har du lite mer tid kan du gärna laborera med olika pastellfärger och glitter.

Av Charlotta Flinkenberg Foto iStock, All-About-Fashion

 

 

 

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras