Så får jag till stilen under stress

20 Nov 2017 Så får jag till stilen under stress

Nu har jag några intensiva jobbveckor framför mig som jag verkligen ser fram emot! Detta eftersom mötena och produktionen handlar om mina helt EGNA projekt, ej styrda eller ägda av andra uppdragsgivare – utan egenproduktion till 100%. Det är en sådan ynnest att kunna få jobba så här, det vill jag verkligen poängtera! Om du inte är nöjd med din nuvarande jobbsituation och har möjlighet att starta eget (kanske vid sidan om, på din fritid – OBS – ibland behöver detta okejas av arbetsgivaren), så tycker jag absolut att du ska överväga detta och köra på. Många säger idag att de är oroliga över osäkerheten det innebär att inte vara fast anställd. Då kan jag säga så här: Man sitter inte säkert någonstans. Neddragningar, omorganisationer, ledningsgruppbyten – du har ingen aning om vad som händer i framtiden även om du är fast anställd. Jag har sett massor av duktiga människor ena månaden vara upphöjda till skyarna, fått fina bonusar och titlar och utbildningar – för att någon månad senare få sparken. Shit happens! Men jag skapar hellre min egen shit i så fall. Jag vill ha kontroll över mitt eget öde. Det kan förstås gå åt h-e som egenföretagare också, men fördelen med att vara sin egen är att jag har kontroll över intäkter och utgifter. Jag behöver inte ”sona” för att mitt företag gör kassa rekryteringar, eller har taskigt omdöme när det gäller vissa satsningar, eller att de är dåliga på att förhandla hyror mm vilket leder till onödigt höga fasta och rörliga kostnader. Jag tar hellre fullt ansvar för detta. Då kan jag inte skylla på någon annan än mig själv heller om det skulle gå dåligt.

Här är några roliga grejer som händer de kommande två veckorna: 
• Jag ska skriva på ett kontrakt för en ny bok (!).
• Jag har en poddkonferens tillsammans med Hulda.
• Jag har ett tjugotal möten inbokat med presumtiva samarbetspartners för 2018 (varav tre redan är signade).
• Jag ska producera material till mitt nya onlinemagasin som lanseras efter årsskiftet.
• Jag ska se över tekniken och även lära mig en del om videoproduktion till mitt nya onlinemagasin.

Eftersom tiden är knapp dessa veckor innan årsskiftet så behöver jag få ihop både träning, mat, jobb, stil och vila på ett smart sätt. Jag ska tipsa om hur jag får ihop detta pussel i några inlägg denna vecka.

Mina tips på att effektivisera stilen under stress

Planera både outfits och måltider i förväg. Du behöver inte planera hela veckan på förhand. Men tänk efter kvällen före: hur ser morgondagens schema ut? Vilka ska jag möta? Behöver jag ha med ombytesklackar, i vilken påse då? Är klänningen flawless, alltså utan hängande trådar/knappar som saknas osv? Finns det hålfria, noppfria strumpbyxor (som är rena)?

Styr upp garderoben med kompletterande plagg. Inför så här hektiska perioder är jag krass. Det får inte gå åt onödig tid åt att ”bläddra” bland en massa blusar och testa sig fram till olika kombinationer klädmässigt. Kläderna måste hängas fram kvällen före, punkt. Jag har investerat i lite nya, funktionella plagg som ”låste upp” andra delar av plagg jag redan hade i garderoben (kan visa mer under veckan). Exempel: en långärmad, svart polotröja som är toppen att ha som värmande bas under kortärmade snygga klänningar du redan har. Eller en snygg vinterkappa som känns mer dressad än en bomberjacka, eller hellång täckkappa som jag brukar använda annars.

Zara 1295 kr

Min nya vinterkappa från Zara, 1295 kr – överraskande varm!

• Håll frisyren enkel, lättskött, men nyfärgad/slingad. Jag hinner inte föna, locka och styla håret i evigheter på morgonen. Dessutom blir det svårt att hålla nyfönat hår intakt när det är snöblandat regn och man har 2 km till tågstationen/bussen. På våren och hösten brukar jag ha extensions då jag tycker det adderar glamour och volym. Men på somrarna och vintern tar jag ut det. Det har jag gjort nyligen och då passade jag även på att kapa håret rakt av så att det blev en pageliknande frisyr. Denna frisyr är lättskött och ser representabel ut med små medel. Jag såg till att färga utväxten (en mörk utväxt känns aldrig välklädd!) och ljusa upp håret i en kall nyans, som jag håller efter mellan frisörbesöken med silverschampo. Vill jag se liiite mer business ut så plattar jag håret och lägger i lite glansmedel, sen är det klart.

Drygt en dm kapades!

Drygt en dm kapades!

Satsa på hållbara naglar av hårt material och tåligt lack. Jag har supersvaga naglar av mig själv och sliter på dem hårt eftersom jag skriver så hårt på tangenterna dagligen. Jag fuskar med nagelförlängning/förstärkning med PolyGel som är en ny metod som påminner om akryl men är mer skonsam mot arbetsmiljön, och dessutom ett smidigare material. Och så använder jag gellack med UV-lampa ovanpå för att lacket ska sitta som berget i tre veckor, då köper jag mig tid och slipper oroa mig över avskavt nagellack. Jag gör mina naglar hos Frida Selkirk.

Polygel

Grunda rejält i makeupväg så det sitter. Hemligheten med en bra makeup är väl egentligen en god hudvård. Utan ett bra underlag blir det svårt att få färgerna mm att sitta hela dagen. Ungefär som att måla en tavla eller tapetsera/spackla en vägg, du får inte slarva med grundarbetet… Mina hudvårdsrutiner kräver ett eget blogginlägg så vi hoppar det just nu. Men i sminkväg försöker jag att ha väldigt mycket ”färdigt” redan från start som inte kräver så mycket övrig makeup. Förutom vacker och återfuktad hy, inkluderar det även nyfärgade ögonbryn, gärna maxade ögonfransar med hjälp av ögonfransserum osv (det sistnämnda tar ju dock några veckor innan du ser effekt/resultat). I övrigt så är det A och O för mig att ha en riktigt bra (ofta dyr!) foundation. Jag älskar Satin Flawless Foundation från Sensai. Den sviker aldrig och sitter som en smäck hela dagen. För mig är det viktigaste att jämna till ojämnheterna i hyn innan jag lämnar hemmet och böja upp fransarna med tång, kanske applicera lite ögonskugga, mascara och snygga till brynen. Övrig makeup kan jag bättra på under dagen. I min necessär som finns i väskan har jag alltid mitt BareMinerals-puder (egentligen ett foundationpuder i mineralform, alltså – man ska inte behöva någon foundation – men jag har så torr hy att jag använder det som fixerande puder), mitt Chanel-rouge (mest för spegelns skull, rouget är typ tio år gammalt och har nog tappat sitt pigment nu…), mitt Dior-läppglans. Jag kör neutrala läppar under jobbintensiva perioder. Jag pallar inte att gå och applicera läppstift och sedan behöva oroa mig över att det ”blöder”, eller hamnar på tänderna då jag pratar, eller fastnar på glas då jag dricker osv. Jag vill inte ha fler distraktionsmoment när jag är under press. Då är det viktigare att brynen är markerade!

Min mininecessär som alltid finns i handväskan!

Min mininecessär som alltid finns i handväskan!

Sensai

Flawless Satin Foundation från Sensai, 485 kr. Svindyrt – och svinbra.

 

4 Kommentarer
 • Maria
  Publicerad 00:45h, 01 december Svara

  Så jäkla bra inlägg! Älskar sånt här.

 • Jessica
  Publicerad 17:12h, 21 november Svara

  Jäklar vad massa grejer vi har att skåla för! Grattis till allt, bra jobbat sköna böna!

  • Charlotta Flinkenberg
   Publicerad 13:36h, 25 november Svara

   Tack raring! JA! Låt oss skåla snart =)

 • petra
  Publicerad 07:39h, 21 november Svara

  Skrattar lite för mig själv o tänker att ibland är jag tacksam för att jag jobbar på ett företag med bara män… här finns inga krav på att se ut på ett speciellt sätt utan jag kan komma osminkad med hästsvans i jeans o tjocktröja.. Kan däremot få kommentarer om jag har tex klänning eller kjol då många killar / män tror att man per automatik ska bort efter jobbet då.. 🙂

Skriv en kommentar