Några tankar om retusch

14 Jul 2017 Några tankar om retusch

Retusch

Jag har precis tagit nya pressbilder och en fråga som ibland dyker upp är hur mycket dessa bilder retuscheras, alltså ”fixas” i Photoshop för att se lite snyggare ut. Eftersom jag inte tycker sånt här är så mycket att hymla om då jag inte har något att dölja, så tänker jag visa här hur processen ser ut, från ”råmaterial” till färdig bild. Som ni ser är det inga större åthävor direkt, men det man brukar justera är saker som färger och ojämnheter i hyn. Det var ganska mycket rödstick i originalbilden som har justerats så att den nya bilden ser lite fräschare ut. Och så föll ljuset så att det ser ut som om min hårbotten är lilarosa på första bilden, det har också åtgärdats. Men jag har inte blivit smalare på den andra bilden, haha (sånt går också att fixa, om man nu VILL). Hemligheten är att inte göra för mycket via datorn, för det ser bara syntetiskt ut. Duktiga Pavel Maira är fotograf.

Tags:
Inga Kommentarer

Skriv en kommentar