Min roliga och lite galna vecka

02 Dec 2017 Min roliga och lite galna vecka

Netstyle

Liten sneak peak på min kommande satsning Netstyle som går live 1 januari!

Det har varit lite segt på bloggfronten denna vecka, ledsen för det! Och ledsen för att jag skriver att jag är ledsen för att jag inte bloggat, för DET är ju typ den tråkigaste uppdateringen som finns, haha… Anyway. Veckan rivstartade ju med ett bokkontrakt, vilket fortfarande känns helt overkligt roligt! I tisdags skrev jag på ett annat kontrakt med en stor samarbetspart, Ellos, för min nya satsning 2018, min nya portal/sida på nätet. Jag skulle ner till Borås där Ellos har sitt huvudkontor. Planen var att ta det apatidiga morgontåget från Sthlm som gick från T-Centralen 06.05. Så jag ställde klockan på 04.15. Sedan stängde jag av den då den ringde. OCH SOMNADE OM! Vaknade halv sex och bara PANIIIIK. Det var ju bara att glömma tåghelvetet. Och den senare avgången hade anlänt försent till Borås. Så jag får ur mig ett primalskrik som väcker maken, förklarar läget för den väldigt yrvakna stackaren, ber honom kolla flygavgångar medan jag kastar mig in i duschen. Sedan får han skjutsa mig till Arlanda (hinner inte vänta på taxi) och jag får köpa biljett på plats och hinner PRECIS med flyget som går kl 07.00 till Göteborg. Därefter buss från Göteborg till Borås, jag hann precis i tid, haha…

Final call

”Kan vi be passagerare Flinkenberg gå omedelbart till gate 34, tack!”

Övrigt jag hunnit med i veckan: gått en väldigt lärorik och givande intensivkurs i SEO (alltså sökmotoroptimering), vilket är en enormt viktig bit för mig att kunna nu då min verksamhet efter årsskiftet blir med digitalt fokus. Maryem Nasri höll i kursen, en grym kvinna som precis som jag är egenföretagare sedan en tid tillbaka. Jag trodde typ att hon var 28 och fick därför en chock när hon presenterade en av deltagarna på kursen som sin 20-åriga dotter (ehhh?!). Det visade sig att Maryem är 41. Hon lärde oss massor om taggnings-beskrivningar, Googles ”fauna”, hur viktigt det är att döpa bilderna (men inte med å, ä, ö – för då syns inte bilderna i Safari som många surfar genom via sina smartphones – just det rådet kände jag till) och en hel del annat matnyttigt.

Maryem

Maryem framför den rätt så typiska schablonbilden av graffititäckt vägg på hippt IT-kontor.

Och så har jag idag haft ett spännande möte med L’Oréal Luxury-divisionen, även det för mina kommande projekt 2018 – där jag hoppas vi kan få till några kul och kvalitativa samarbeten.

 

l'oreal door

L’Oreáls ytterdörr är guldfärgad. Jag ser det som ett gott omen! Going for gold 😉

Jag var med andra ord rätt slut idag när vi hämtade kidsen på förskolan. Och då kom jag och min man precis på att ”Fan! Vi har ju inte köpt julkalendrar!”. Våra barn får varje år varsin chokladkalender. Mycket viktigt. De hade redan misstänkt att vi glömt detta och tjatat om det exakt varenda dag denna vecka. Så vi kastar oss in på Ica Maxi och blir svinnöjda när vi ser ”Rea! Chokladkalender, 5 kr/st!”. TAGET. Först när vi kom hem så upptäckte vi att det stod på italienska på några av dem, ”Calendario dell’avvento”… hahaha! Kanske därför de reades ut och det var så många kvar! Men skitsamma, våra ungar älskar ju Italien. De blev väldigt nöjda!

Vet att många ambitiösa mammor (har inte sett lika många pappor göra detta…) tillverkar supersöta julkalenderpaket som de slår in och hänger upp/monterar i väldigt imponerande konstellationer. 24 små paket/presenter som ska köpas in/slås in… Säkert fantastiskt för de små liven! Men jag antar att dessa mammor inte har tre barn. Jag bakar och pular och pysslar gärna med barnen, det är mitt bidrag till aktiviteter inför jul och övriga mysstunder – men några såna där paketkalendrar… that ain’t gonna happen.

calendario

Calendario dell’avventi!

Inga Kommentarer

Skriv en kommentar