Jag har testat peel från Circadia

19 Dec 2017 Jag har testat peel från Circadia

Circadia produkter

För en tid sedan utsatte jag huden för en ansiktsbehandling modell värre. Alltså för oss som redan testat en del saker och behöver ta i det tunga artilleriet! Jag har gjort en mandeliclear med vitamin A-accelerator (vi gjorde två lager vilket kostar 1700 kronor). Det är en stark peel och jag som aldrig har gjort en sån här behandling i ansiktet tidigare (men en del annat) blev chockad över hur starkt den luktade. Tessan på Spa By Us som utförde behandlingen, förvarnade mig att dra ett djupt andetag, men det hjälpte inte – efter att ha andats ut var jag liksom efter en stund tvungen att dra ett nytt andetag och då kom den stickande känslan från peelen som nyss penslats på. Nästan som man blir rädd vad det luktade! Det gjorde inte det minsta ont i huden, visst pirrade och stack det lite, men ingen smärta. Nåväl. Efter behandlingen kilade jag iväg på möte med en ny affärsbekant. Tessan varnade mig återigen, denna gång för att ”man blir lite orange i ansiktet, men det är helt normalt”. Jag hade inte riktigt förberett mig på HUR orange, så när jag flera timmar senare såg mig själv i en spegeln fick jag nästa chock eftersom jag såg ut exakt som Donatella Versace i nyllet, haha! Eller Ross i Vänner när han testar soldusch…

Utöver behandlingen som görs på salong får man köpa med sig en massa produkter hem som ska appliceras efter konstens alla regler då en process sätts igång i huden vilket gör att det yttersta lagret trillar av så småningom. Det är viktigt med rätt rengöring samt serum och post peel-balms mm som innehåller den cocktail av ingredienser som är särskilt anpassad efter just din hud. Jag som har en mogen hud av det törstigare slaget fick Vitamin C Reversal Serum, Moisture on Demand Serum för att nämna några exempel.

Huden började fjälla och flagna efter ett par dagar och nu startade den mest frustrerande delen i denna process. Man får nämligen INTE dra bort flagnorna! Vilket jag tycker var extremt svårt att låta bli då detta är en av mina största guilty pleasures (ihop med att klämma pormaskar, vilket man inte heller får…). Jag kunde försiktigt gnugga bort kanterna med en torr handduk och sedan återfukta direkt, men man får alltså inte påskynda processen och slita bort det döda hudlagret utan denna process ska gå långsamt för mest naturlig effekt (och för att inte skada yttersta hudlagret).

Nackdelen med behandlingen är att du ser ut som kriget under en ganska lång period. Dels strax i början under den orange fasen, sedan då huden ömsar skinn och du går omkring som en vandrande ödla.

Fördelen är att när du väl tagit dig igenom denna process (tar 10-14 dagar innan du är helt färdig) så väntar dig en finfin belöning runt hörnet med en klarare och fräschare hy!

Produkterna från Circadia hittar du här. Det är ett amerikanskt hudvårdsmärke som Tessan importerat till Sverige.

Circadia steps
Bild 1 (från vänster): Så här orange var jag samma dag jag gjort behandlingen! Bild 2: Efter några dagar började huden flagna så att jag såg ut som en ödla som ömsade skinn. Bild 3: Två veckor efter behandlingen utan smink.

Circadia 4
Huden blev synbart klarare med fin lyster. På denna bild har jag lite makeup.

Inga Kommentarer

Skriv en kommentar