INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Det här är saker jag suktar efter i september månad. Ovanligt mycket rosa kanske du tycker, för att vara höst… Men jag är inte typen som enbart bär rosa i april, utan tycker det är en peppig färg vi behöver året om!

Rosa stickad tröja med fransar, Lindex, klicka här. Mobilskal i läder, Prada, 4400 kr, klicka här. Sammetsfåtölj, Soffadirekt, 3995 kr, klicka här. Stövlar, Gina Tricot, 699 kr, klicka här. Steamer, Steamery, 1000 kr, klicka här. Kashmirhalsduk, Stenströms, 1999 kr, klicka här. Highlighter, Lumene, 229 kr, klicka här. Sminknecessär, Amelie Soie, 450 kr, klicka här. Earcuff, Edblad, 199 kr, klicka här. Fleecehoodie, Röhnisch, klicka här. Maxijeanskjol, COS, 890 kr, klicka här. Kostymbyxa, 1200 kr, klicka här, matchande kavaj, 1800 kr, klicka här, båda & Other Stories.

 

Journalister, redaktörer och influencers var gäster på Scandinavian Cosmetics presslunch

Det har varit en hel del beauty i fokus för mig de senaste månaderna, åtminstone i teorin. Men strax ska jag omsätta detta intresse i praktiken också!

Sensais lyxiga hudvård var vackert sufflerade av denna fina bukett

I början av sommaren var jag inbjuden på Scandinavian Cosmetics presslunch för att få höstens nyheter presenterade.

Alldeles nyss fick jag hem flera av nyheterna för testning. Återkommer med rapport! Bland annat flera fina produkter från mina favoritmärken Filorga, Sensai och Clarins.

Xlash kommer att sälja detta paket som julklapp, blir säkert stor succé!

I slutet av förra veckan var jag på Hud & Kosmetikmässan i Kista, tillsammans med min kompis Mona. Mona har tjatat på mig flera år om att följa med och jag är så dålig på att ta mig tid att gå på såna här saker, men nu tog jag en för laget och gjorde min plikt som frilansande skönhetsjournalist.

Av en händelse så råkade både jag och Mona ha på oss våra sköna, mönstrade sommarklänningar från Pure Madeleine som du hittar här. Mina stövlar kommer även från samma ställe. Jag hade med mig en kabinväska från Rimowa för att få plats med alla produktprover som vi fick på mässan (ska visa en sammanställning senare!).

Otroliga nagellacksflaskor med bling från Lilly Nails! Tyvärr enbart för salongsbruk så går inte att köpa online eller liknande.

Det var riktigt roligt att få ta del av alla nyheter som presenterades på mässan och få träffa en massa trevligt branschfolk och vänner som jag inte sett på några månader!

Jag fick makeup från duktiga Anna på Dermarome, som representerade varumärket By Terry. Detta märke har fantastiska lystergivande produkter, perfekt för mogen hy.

Bland annat så använde hon ovanstående produkter på mig. HÄR hittar du By Terrys utbud! (annonslänk).

Träffade gulliga och alltid lika trevliga Johanna Lind Bagge på mässan. Hon är utbildad hudterapeut och håller i egna event, bland annat tillsammans med makeupartisten Linda Fernström, om du skulle vara sugen att anmäla dig någon gång. Har förstått att dessa event är något alldeles extra!

Babor har många trevliga produkter med fokus på fukt. Jag är ett stort fan av deras ampuller i glasflaskor. Marcel Jehrlander har tagit denna vackra bild som han påstår ”slays” haha…

För övrigt blev min dotter väldigt upprymd då det visade sig att jag var på samma bild som Marcel då han tydligen är en Tiktok-stjärna. Det är det enda som imponerar på mina barn.

Lite varstans på såna här mässor ser man manicker med infrarött LED-ljus som sägs vara bra för hudförnyelsen/cellåterbildning.

Märket Priori har sådana LED-masker för både ansikte och händer som jag är otroligt nyfiken på att få testa! Jag är ju över 50 och väldigt öppen för den där typen av avancerad och mer potent hudvård.

Jag och Mona passade på att göra varsin ansiktsbehandling i Elemis monter. Helt ljuvligt. De slussade ner fuktprodukter i huden med hjälp av ström (tror jag det var). Och så fick man en sheetmask efter det i kombination med massage. Jättehärligt!

En populär grej i år på mässan var allehanda elektriska stolar med impulser som skickar stötar genom kroppen som sägs stimulera bäckenmuskulaturen och liknande. Sägs förebygga inkontinens och stärka den intima tillfredsställelsen… hehehe. Well, den som lever får se. Jag och Mona höll i alla fall på att kissa på oss av skräckblandad förtjusning då vi satte oss i dessa stolar!

Apropå behandlingar så får jag ofta frågan här och på instagram om vilka behandlingar ”jag gjort” eller ”gör”. För huden, alltså. Det ärliga svaret är att jag inte gör några behandlingar i princip ALLS. Inte de senaste åren i alla fall! Jag har dock inget emot detta, tvärtom! Men det är flera anledningar till att jag helt enkelt inte har prioriterat det de senaste tre-fyra åren. Pandemi, hög arbetsbelastning, annat fokus mm. Jag har varit både för lat och snål. Strax innan sommaren gjorde jag dock ett besök hos Irradiakliniken där jag tog bort lite hudflikar och pigmentfläckar med laser, både i pannan (hade fått en stor utväxt där! Ja, jag kollade den först, förstås och den var ofarlig) men även på kroppen. Vill du göra sådant också rekommenderar jag att göra det nu på hösten då man ändå inte ska exponeras för sol på ett tag.

Jag är 52 år och märker såklart att huden har förändrats ganska markant de senaste fem åren. Mycket gällande hudvård och hur man ser ut rent allmänt kan ju dock inte ”botas” med behandlingar då och då, hur kraftfulla de än är. Jag är väldigt förtjust i estetisk hudvård som botox, kemisk peeling och såna grejer. Men dessa saker ger ju ingen permanent effekt och man måste gå och göra om procedurerna relativt ofta (typ var 3:e/var 6:e månad), vilket jag inte gör. Mer invasiva ingrepp som ögonlockslyft mm brukar också ge jättefina resultat och det kan jag absolut överväga. Jag tog själv bort mina påsar under ögonen för 10-11 år sedan, men det är ett ingrepp man behöver göra om efter kanske 12 år… Så det är väl dags igen snart.

Fillers har jag inte gjort på tio år. Jag är lite mer försiktig till att spruta in saker i ansiktet. Det kan bli fel, har jag sett. Att ta bort saker, typ fettsäckar under ögonen eller att göra viss kirurgi (av någon som förstås vet vad den gör, för ett naturligt resultat) – fine. Men att addera främmande föremål/substanser i fejset…? Mjae. Mer skeptisk här. Men kanske är felinformerad? Jag tror kroppen överlag slår bakut då man stoppar in grejer som inte ska vara där. Är dock nyfiken på Profhilo som sägs vara en mer lättflytande filler som mer är tänkt att binda fukt och inte bygga upp volym som traditionella fillers gör. Jag har inte det behovet att bygga upp volym heller, jag har redan höga, framträdande kindben och stora läppar – av mig själv.

Jag tror att nyckeln till en vacker hud är en kombination av tre saker:

1. Livsstil 2. Genetik 3. Den regelbundna hudvårdsrutinen.

Gällande livsstilen gör jag vad jag kan för att leva någorlunda balanserat och hälsosamt. Jag röker inte, dricker alkohol rätt sparsamt (aldrig starksprit – någonsin – men gillar bubbel), äter mkt grönsaker, dricker hyfsat mkt vatten, promenerar dagligen, prioriterar min sömn. Så fort jag stressar mkt märks det på min hud. Nu är en sådan period.

Genetiken då? Ja, min mamma har rätt bra hud för att vara snart 89 år, knappt några rynkor. Däremot har hon problem med torrhet, psoriasis, rosacea mm. Och mkt pigmentförändringar och hudfläckar. Så såg min pappa också ut. Han lever inte längre men hade knappt några rynkor heller i gammal ålder. Jag har väldigt mkt pigmentfläckar och märker att min hud blir flammigare och torrare med åldern. Min hals har blivit rätt deppig och saggig relativt nyligen.

Den regelbundna hudvårdsrutinen tror jag är extremt viktig. Vad du gör varje dag är förstås viktigare än det du gör lite då och då. Här finns utrymme för utveckling i mitt fall. Jag är noga med återfuktning, serum, masker och sådant, men är inte nitisk gällande peeling, syror och nattkrämer, ögonkrämer mm. Herregud. Inte alls. Jag tillbringar rätt mkt tid hemma, utsätter inte huden för avgaser eller skit, och sminkar mig i princip bara en gång i veckan, så min hud får verkligen ”andas”.

Av olika anledningar har jag inte prioriterat mig själv och mitt utseende särskilt mycket senaste åren. Det här med fåfänga har känts lite apart med tanke att mycket viktigare saker har behövt prioriteras i mitt liv. Men i höst tänkte jag ta tag i det projektet igen! För jag ser det som ett renoveringsprojekt, haha. Precis som huset. Naglar, pedikyr, håret (behöver klippas), ansiktsbehandlingar, ögonfransserum (mina fransar var jättefina och långa ett tag, sedan slutade jag med serum och tillväxtcykeln tvärdog typ), tandvård (både besök hos tandhygienist samt blekning står på agendan!) mer fokus på rätt sorts produkter överlag – detta hoppas jag ska ge effekt. Är också sugen på att ta bort synliga ådernät/ytliga blodkärl på benen.

Jag har fortfarande andra, mer viktiga saker, att prioritera i livet, privat och jobbmässigt – men samtidigt märker jag att jag faktiskt mår bättre och känner mig kraftfull om jag samtidigt gillar det jag ser i spegeln och håller mig fräsch och snygg. Så shoot me. Det ena behöver kanske inte utesluta det andra.

Hur resonerar du kring det här med utseende och skönhetsbehandlingar?

 

Sommaren so far

Sååå lycklig över att vi prickade in soliga och varma dagar under vår Båstad-vistelse i början av juli!

Vissa säger att sommaren är slut nu, och jag vet att många återvänt till jobbet denna vecka. Men herregud – augusti räknas väl ändå som en av de tre sommarmånaderna? Håller med om att det känns som om allt känns lite på paus just nu på grund av regnet som bara öst ner i några veckor. Men jag minns faktiskt solen vi fick i början av sommarlovet och allt kul vi hittade på då.

Behind the scenes från gårdagens plåtning. Supersöta Vanja, 77, som jag stylade för M-Magasin!

Senaste två veckorna har jag varit väldigt upptagen med min kurs, 2.0-fortsättningen av min Viktkurs. Parallellt med detta har jag förberett flera stylingar och outfits till stora fotograferingar, varav en var igår och en är nästa vecka (med Charlotte Perrelli).

Med min kompis Kattis på pizzafest hos grannarna. Som ni ser så orkar jag inte sminka ögonen så ofta under sommaren…

Och så har min mamma blivit ganska allvarligt sjuk och fått åka in på sjukhus vilket förstås har varit jättejobbigt för alla inblandade. Hon har legat inne en hel vecka och imorgon får hon äntligen komma hem igen. Personalen på KS har varit helt fantastisk – det måste ju verkligen vara ett av Europas bästa sjukhus, som många säger.

Jag hade på mig silverbyxor och tygblomma från Gina Tricot, blus från Zara, skärp från Pfg Sthlm (egentligen ett halsband som jag knöt ihop med annat halsband), sandaletter från Steve Madden och clutch från The Show Bakery.

Jag har hunnit gå på Barbie-premiären med min dotter Elsa – otroligt upplyftande och rolig film med fina budskap enligt mig. Vet att den har fått blandad kritik, men jag hade absolut NOLL förväntningar och blev positivt överraskad. Härlig satir och en otroligt visuell upplevelse med fantastisk scenografi Hollywood-style.

Här ryker det gamla murkna räcket vid entrén!

Då det inte blev någon utlandsresa för oss i sommar så har vi varit hemma en del och då blir alltid suget efter att renovera och förädla huset stort. Så nu har vi flera olika projekt av större och mindre karaktär hemma att ta tag i (som jag inte vet när vi ska hinna, men men…). Bland annat så renoverar min man huvudentrén av huset och vi håller på att måla klart på vår våning 3 som vi kallar för vinden (även fast det inte är en vind i traditionell bemärkelse).

På ”vinden” ska flera deppiga utrymmen få ett ansiktslyft, så att vi får till en helhet på den våningen också. Vi har helt enkelt inte orkat tidigare då det är så mkt att fixa. Men nu har vi ett rum framför oss som är kvar och det är ena gästrummet som vi ska måla om i mörkare, mer dov färg. Vi har precis hämtat ut färg från Nordsjö och ska sätta tänderna i detta närsomhelst!

Läser igenom mitt blogginlägg nu och inser att det låter väldigt flåshurtigt och okomplicerat. Som om allt bara flyter på. Det gör det inte. Jag är otroligt trött, har sovit dåligt i flera veckor pga stress, tränar nästan ingenting förutom godtyckliga pass tillsammans med sonen, går inte mina dagliga promenader som jag brukar (pga ösregn). Känner mig svullen i kroppen, äter obalanserat och upplever en trötthet jag inte känt på länge.

Försöker dock att bita ihop med vetskapen att mitt eget leverne är det som gör att jag inte mår bättre. När jag prioriterar bort sömn och vardagsmotion blir jag mer sugen på snabba kolhydrater och så blir jag svullen och grinig och sötsugen och gnällig och tycker synd om mig själv.

Min fina mamma Mildred, 88 år!

Men det är ju verkligen inte synd om mig, det blir jag varse precis hela tiden. Särskilt när mamma åkte in akut, då blir det skarpt läge. Man ska vara så otroligt tacksam över att vara frisk, stark, ha balans, leva, ha en social trygghet med ordnad ekonomi och familj och nära och kära som bryr sig om en. Livet. Ta det inte för givet.

 

Tog en paus från jobb igår och bakade gifflar med barnen. Eller – de tröttnade och gav upp ganska snart, så det var mest jag som slutförde det sista rullandet, haha… Här kommer receptet!

Flinkenbergs triogifflar

Räcker till ca 30 gifflar

30 g jäst
2,5 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
120 gram rumsvarmt smör
1 ägg
9 dl vetemjöl

Kanelgeggamoja-fyllning
Rumsvarmt smör
Kanel
Strösocker
Muscovadosocker
En skvätt ingefärapulver

Chokladvaniljfyllning
Rumsvarmt smör
Vaniljpulver
Strösocker
Finhackad mörk choklad

Ostfyllning
Rumsvarmt smör
Svartpeppar
Flingsalt
Paprikakrydda
Riven parmesanost
Riven stark ost (Prästost, Västerbotten eller annat du har hemma)

Gör så här: 
• Värm mjölken till fingervarmt (37°) i en kastrull.
• Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Jag hade bara torr jäst hemma, det funkar också.
• Rör om tills jästen löst sig.
• Tillsätt övriga ingredienser förutom vetemjölet och rör runt för hand eller kör i köksmaskinen (jag är lat och gjorde det sistnämnda).
• Sikta över vetemjölet i omgångar. OBS! Det kan ”damma” om du använder köksmaskin så täck över med en kökshandduk eller liknande.
• Kör degen tills den gått ihop sig, sedan ökar du hastigheten tills degen blivit bland och smidig.
• Lägg degen på ett mjölat bakbord och låt vila i 20 min. Just denna bit struntade jag i och lade degen på en tallrik ned i en av lådorna pga alla jäkla blomflugor just nu.
• Förbered fyllningen så länge! Det är kul att göra tre olika fyllningar så att du får variation på gifflarna. Även om vår familjs favorit blev just kanelgeggamojan (en klassiker). Gör fyllningen i tre olika skålar.
• Ta ut degen och dela den i tre delar.
• Kavla ut varje deg som en rund pizza. Bre på respektive fyllning på varje deg och skär sedan ut smala små ”tårtbitsremsor”.
• Rulla upp varje remsa (börja med bredaste änden) till en prydlig giffel.
• Placera gifflarna på en plåt med bakplåtspapper. Se till att den smalaste änden liksom är inpetad under själva giffeln.
• Lät jäsa 60 min under bakduk. Jag lät mina jäsa i ugnen som inte stod på, just pga blomflugsjävlarna.
• Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen i ca 10 min eller tills gifflarna fått fin färg.
• Om du vill kan du sikta över lite florsocker på kanelgifflarna.

ENJOY! Är detta ett recept du tänker testa?

 

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

För tredje året i rad återvänder vi till Skåne och våra favoritdestinationer Torekov och Båstad på vår semester med familjen!

Mina favoritkillar (dottern är utanför bild). Här ser man tydligt att min äldste son nu har gått om pappa i längd!

Jag/vi älskar Båstad just för att det känns som att du är utomlands. Alla ingredienser för en skön semester hittar du här: det magnifika, salta havet strax intill, långa stränder med mjuk sand, karga klippor, magnifika hotell med pool och generösa altaner, massor av god mat, charmiga små butiker och en småbåtshamn. Nåja, små och små förresten – det låg några riktigt feta yachts i hamnen också då vi var där!

Välmatad räksmörgås på Riviera Strand Hotell

Eftersom vi gillar att ta med oss bilen så är det också på lagom långt avstånd från Stockholm. Vi föredrar att stanna på ungefär halva vägen för ett längre lunchstopp/ladda bilen-paus (vi har elbil) och det brukar bli i Gränna eller nära Jönköping. Utöver det så brassar vi på i rätt god takt ända tills vi kommit fram till destinationen.

Vi började semestern med en övernattning på Torekov Hotell, som vi besökte förra året. Det är ett lugnt spahotell med fin pool invid uteserveringen och erbjuder även flera mindre bassänger, jacuzzi och även inomhuspool samt spaavdelning med bastu och olika behandlingsrum.

Det var lite mulet och regnigt när vi kom dit men vi var ändå trötta efter bilresan och landade mjukt i deras sköna sängar och mysigt inredda sviter. Och barnen kunde roa sig i poolerna såväl inomhus som utomhus.

Torekov Hotell jobbar med svenska och lokala råvaror i säsong, varvat med vissa spännande asiatiska influencer i några av rätterna.

Jag är ju väldigt förtjust i primörer och grönsaker och passar alltid på att välja rätter med sparris – om det erbjuds. Sparris odlas på flera ställen här runt Bjärehalvön och finns faktiskt direkt runt hörnet på hotellet.

Maken valde en elegant förrätt bestående av eldad tartar med nouk cham, ramslöksmajonnäs och furikake (nej, jag visste inte heller vad det var utan behövde googla…).

Grillad flankstek med rostade knippmorötter och sommarkål med friterad potatis. Alltså…MUMS!

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson satt med ett sällskap och åt middag strax intill oss vilket barnen blev väldigt upprymda över, haha!

Äter gärna fisk på restaurang, som denna goda torsk.
Det enkla är ofta det bästa: färska jordgubbar, mandelkaka, grädde och vaniljglass.

Kvällsdopp är de bästa doppen! Av någon anledning är det sällan fullt i poolerna på Hotell Torekov, även om hotellet verkade ha rätt full beläggning då vi var där. Men det är aldrig trångt eller ont om plats då barnen vill bada.

I vanlig ordning så tillbringar vi större delen av våra semestrar med att äta. Maten har verkligen en nyckelroll i min familj. Barnen pratar exalterat om vad de ska välja från menyn, de testar nya smaker, ratar vissa grejer och finner nya favoriter. Hotell Torekov har ett charmigt och välkurerat frukostutbud.

Förutom det sedvanliga utbudet av charkprodukter, ostar, ägg och bacon och våfflor så uppskattade jag att det fanns lite mer udda saker också som denna linssoppa som var otroligt god! Jag älskar även turkisk yoghurt ihop med alla möjliga sorters granola, nötter, fröer och branflakes.

En av få bilder på mig och maken tillsammans. Det var en trevlig och pratglad kvinna från Texas som erbjöd sig att fotografera oss.

Jag behövde jobba undan lite saker åt ett företag jag gör PR-uppdrag åt så jag satt i foajén på Hotell Torekov och kunde arbeta ostört med min laptop i några timmar. Sedan var det dags att smälla ihop datorn och bege sig till nästa stopp – nämligen Riviera Strand Hotell i Båstad! Ett av våra ABSOLUTA favoritställen i Skåne.

Vi bodde här för två år sedan och kunde även då njuta av deras extremt rymliga och stora familjesviter med stor altan och havsutsikt.

Hotell Riviera Strand är mer nischat mot barnfamiljer vilket märks i dispositionen av rummen, där allt är väldigt smart uttänkt. Familjesviterna är som lägenheter med flera sovrum, varav barnen sov i detta med två våningssängar vilket de tyckte var supermysigt. Sviterna har även kök/kylskåp och frys och tvättmaskin och ett vardagsrum med TV. Perfekt när man stannar lite längre.

Min baddräkt kommer från Scampi.

Riviera Strand har två st mindre utomhuspooler och en större inomhuspool med flera kul avdelningar för små och stora barn med klättervägg, jacuzzidel mm.

Baddräkt Scampi, stråväska Ceannis och tofflor från Inuikii.

Den största fördelen är nog det helt optimala läget med promenadavstånd till den fantastiska stranden och en lång brygga som man kan bada ifrån. Det är väldigt långgrunt här, du kan traska ut hundra meter utan vattnet går knappt till midjan. Därför upplevs doppen som ljumma och behagliga.

En annan stor fördel med Riviera är att det erbjuds mycket aktiviteter för såväl små som stora barn. De lånar ut fotbollar, pingisrack, softball-tennis, frisbees, kubb med mera. Här finns även biljardbord.

Grabbarna i full fart med pingis och fotboll!

Och dessa saker används flitigt av hotellgästerna – vilket gör att barnen hela tiden blir inspirerande (av andra) att gå ut och röra på sig och delta i aktiviter. Våra barn blev så pepp på just pingis att vi skaffade ett pingisbord då vi kom hem! Jag är väldigt tacksam för detta underlättande till rörelse och vi låste in mobilerna i hotellrummets kassaskåp under dagtid där de fick vara ostört under långa stunder på resan. Barnen behöver semester från sin skärmtid (gäller även oss vuxna!).

Råstekt broccoli med syrad endiv, riven parmesan, bakat ägg och rostad mandel.

Om inte aktiviteterna på hotellet är tillräckliga finns mängder av saker att göra i närområdet: inom promenadavstånd hittar du exempelvis Malenbadet, som är ett utomhusbad med vattenrutschbanor och minigolfbana strax intill. Det går även att hyra cyklar som levereras direkt till hotellet, eller varför inte ta en båttur från Båstad hamn till Hallands Väderö? Norrvikens Trädgårdar ligger också i närheten.

Chark- och ostbricka som snacks innan maten.

Ytterligare en fördel som kanske låter lite ytlig är att jag verkligen uppskattar det vackra i omgivningarna här. Kanske för att jag är en så pass utpräglad estet. Mitt sinne blir helt lyckligt och tillfredsställt då jag får gå mina morgonpromenader i denna natur. Jag fyller lungorna med havsluft och tankarna med kreativitet och fokus. Under dessa dagar i Båstad har jag exempelvis kommit på allt material till min nästa viktkurs som handlar om hälsobalans. Jag tror inte att jag hade kommit på alla dessa idéer på hemmaplan. Ibland behövs ett miljöombyte.

Och vilket miljöombyte sedan! Detta är Sveriges längsta sammanhängande sandstrand.

Kycklingrätten på Riviera var nog den godaste maträtten jag avnjöt under hela semestern!

Barnen testade även buffén någon av kvällarna på Riviera Hotell. Det som lockade särskilt starkt med detta val var självklart mjukglassmaskinen…

En sådan relativ enkel grej som att erbjuda barnen att få fixa sin egen mjukglass med diverse tillbehör är en given succé som ger otroligt fina sommarminnen!

Eller barnen… även en av de vuxna i sällskapet (jag!) är ju barnsligt förtjust i mjukglass så när jag såg att det faktiskt gick att beställa från menyn som enskild efterrätt så slog jag till. Jag menar: mjukglass i bägare med salt karamellsås och strössel…? Hallå!

Grillad spetskål till köttet älskar jag även hemma!

Barnen hade tjatat i VECKOR på att beställa Crème Brulé som de inte testat tidigare, så detta beställdes också vid fler än ett tillfälle.

Strax intill hotellet är olika hängmattor utplacerade för gästerna. Det ser väldigt rofyllt ut på just denna bild, men jag kan erkänna att de inte är särskilt lätta att lägga sig i! En bjussig skämsfilm på detta hittar du på min instagram, här:

Min vackra sidenklänning (fantastiskt sval och fladdrig i värmen) kommer från märket Pure Madeleine och du hittar den här.

På semestern matchar man gärna klädseln efter drinken (Aperol Spritz)…

Som vanligt skämmer vi ut barnen! Haha… ju äldre jag blir desto mindre bryr jag mig.

Nu är jag helt fulltankad med energi (både bokstavligt och bildligt talat!) och axlarna har verkligen sänkts rejält. Visst, det är alltid en hel del att hålla reda på för oss föräldrar då vi reser med barnen, men att få slippa tänka på att handla mat, tillaga den, plocka undan och städa och bara få FOKUSERA på att njuta tillsammans med familjen är priceless.

Otroligt tacksam för så mycket nu. Min man, våra fina barn, min hälsa, vädret, roliga jobbuppdrag. Är på en bra plats i livet just nu. Och var på en särskilt bra plats på semestern också. Tack Skåne som levererade återigen!

 

Här blire tagliata!

Otroligt nöjd med sommaren 2023 so far! Tycker den levererar utav helsike faktiskt. Vädret är ju heeelt galet bra.

Vacker dukning med duk från Chamois, men kolla molnen på himlen bakom, hehe…

Men samtidigt – vid mina två senaste försök till att duka utomhus för finbesök så har det slutat med att det börjat störtregna PRECIS när vi ska sätta oss…

Här fullkomligt hällregnade det! Tänkte att dukningen skulle klara sig under parasollet…
Tjejmiddag hemma hos mig häromdagen!

Typiskt svenskt midsommarväder alltså. Men ändå lite charmigt och sol har vi ju fått så det är tillräckligt ändå. Även om jag ALDRIG kan få för mycket sol. Jag är inte en av de som gnäller över värmen utan håller bara tummarna för att det aldrig ska ta slut.

Ingen duk då jag fick tänka om pga regnet (den blev sjöblöt…)

I vanlig ordning står mat och sociala tillställningar i fokus och häromdagen var det tjejmiddag hos mig då jag bjöd på tagliata (biffsallad) som jag aldrig testat förut. Väldigt gott och enkelt att laga!

Till förrätt blev det klassisk löjromspizza som jag gjorde på färdig surdegspizzadeg.

Gjorde även egen lemoncurd som jag ringlade över marängtårtan med hemgjord blåbärsglass till efterrätt. Receptet på lemoncurden hittar du här!

Äldste sonen på ”vår” badbrygga nedanför huset.

I juni har jag har gått ner i arbetstempo rejält (för att vara jag). Det har blivit en del utflykter till utomhusbad med barnen och lite hemmafixande.

Klänning, French Connection, stråväska Ceannis, sneakers Stinaa J och solisar Saint Laurent/Synoptik

Och så har vi kollat på TV-serier tillsammans, något jag ALDRIG hinner annars under året. Har sett hela första säsongen av ”Last of Us” på HBO med min dotter Elsa. Vi gillade den. Har du sett den, vad tyckte du? Har även sett de första tre avsnitten av andra säsongen av SATC-uppföljaren ”And Just Like That” och fick även ett kul skrivuppdrag om just Sarah Jessica Parker och serien i övrigt häromdagen jag ska pyssla med någon regnig dag i sommar.

 

Min väninna och granne Lena häller upp ett balanserat glas vin, hehe… Grilltallriken är min.

Så här mitt i midsommartider och sus och dus så tänker (kanske?) många av oss på det här med balans i livet. GÅR det ens att leva balanserat mitt i semestertider? Med vin, grillmiddagar, glass, efterrätter – och så det där orimliga kring att behöva jobba undan jättemycket för att sedan vara ledig (och under ”ledigheten” så ska man helst flänga omkring och GÖRA SÅ MYCKET SOM MÖJLIGT).

Mina tips kring hur jag finner balans i sommartid:

• Jag accepterar en obalans redan från start så att både kroppen och knoppen är mentalt förberedd på detta. I acceptansen finner jag lugnet. Ett lugn innebär dessutom att inte behöva ”gå all in” och vandra från den ena ytterligheten till den andra. Utan det är att förlika sig med situationen utan större dramatik.

• Alltså: jag både äter onyttigare mat oftare än vanligt och dricker alkohol oftare än vanligt under sommaren/semestern. Det faller sig ganska naturligt eftersom jag och maken umgås mer socialt med vänner och det grillas och chillas och äts efterrätter och snaskas chips och charkbricka och till höger och vänster. Och vi äter mer familjemiddagar tillsammans med barnen samt är på resande fot med fler restaurangbesök än vanligt.

• Med ovanstående sagt blir det ännu viktigare för mig att prioritera. Det innebär att jag planerar mina snedsteg I FÖRVÄG. Jag kalkylerar (på ett ungefär!) min vecka eller nästkommande dag så gott jag kan. Om jag exempelvis VET att det är midsommar denna vecka, följt av en middag hos goda vänner någon dag efter detta så VET jag samtidigt att det blir en del vin, gräddtårta, rajtan tajtan och annat. Det innebär att jag just denna vecka skiter i att äta mjukglass tillsammans med barnen och tackar nej till en after work med väninnor på stan UTÖVER det som redan är planerat. När jag steker smashed burgers till barnen (som jag gjorde igår) så äter jag inte dessa själv utan väljer min stekta kyckling med kokt färskpotatis, grönsaker och light creme fraiche till. Som jag redan hade PLANERAT att äta.

• Jag försöker även – en sån här vecka – att få ihop mina steg, så därför väljer jag alltid sneakers på väg till mina ärenden i stan. Bara genom att transportera mig själv TILL FOTS till olika möten och pressvisningar så avverkar jag mycket vardagsmotion. Då är det inte hela världen att jag inte hinner med något träningspass den dagen/den veckan.

• Gällande prioriteringarna så blir dessa ännu mer utmejslade under sommartid! Ja, jag gillar att dricka vin, men jag ÄLSKAR att dricka Prosecco. Då blir det så att jag tackar nej till att artighetsdricka rödvinet till huvudrätten och nöjer mig med Proseccon som jag skålar i INNAN grillmiddagen. Och så kan jag nöja mig med Pepsi Max resten av kvällen. Och jag gillar förvisso bearnaisesås men jag byter hellre bort bean mot efterrätt som jag älskar ÄNNU mer. Hänger ni med? Små byten – hela hela hela tiden. Det är dessa som ger stor effekt. Det behöver inte bli så radikalt, men VISSA prioriteringar behöver du helt enkelt göra!

• Återhämtningen och vilan är det jag också prioriterar under sommartiden/semestern. Det betyder ganska många nej till ”måsten”. Alltså att jag inte sitter uppe halva nätter och sträcktittar på streamade TV-serier utan faktiskt lägger mig halv tolv/tolv. Jag är även selektiv kring att delta på fester och events som inkluderar väldigt mkt folk som jag inte känner eftersom detta suger ut min energi och jag blir utmattad flera dagar efteråt. Det är inte värt det för mig då jag hellre umgås med min familj och sparar energin till dem – och till MIG.

Hälsosam vegetarisk lunch som serverades på Scandinavian Cosmetics pressvisning för hösten, som jag närvarade på igår.

✅ Jag vill påminna om att hälsa handlar om att kunna njuta balanserat! Att äta helt ”perfekt” och aldrig unna sig godsaker som feta ostar, italiensk gelato och grillmiddagar med vänner en ljummen kväll – det är inget liv jag vill leva. På samma sätt som jag heller inte vill förstöra min kropp genom att enbart ge den fel energi i form av snabba kolhydrater, ultraprocessad skitmat, noll näring, inga grönsaker och ingen rörelse/aktivitet whatsoever. Den typen av livsstil gör mig också olycklig. Balansen ligger i att hantera rimliga mängder av båda.

Vill du få hjälp med att leva mer balanserat så kan jag varmt rekommendera min viktkurs! Nästa kursstart är den 3 juli och du är i gott sällskap – hundratals (faktiskt över 1000!) kvinnor har sedan jag började med kursen, blivit hjälpta och fått en självständig syn på hälsa. HÄR anmäler du dig och läser mer!

Min giftgröna klänning kommer från Gina Tricot, du hittar den här//reklamlänk//Och ja, den är lite i minsta laget just nu, haha… Men kommer att sitta perfekt om två månader igen.

På min grilltallrik hittar du kött, kyckling, potatis, sparris, rödlök, majs, ost, nötter och tsatsiki! Är tallriken nyttig? Mja… som kostrådgivare skulle jag säga att det är lite övervikt på fett just på denna tallrik, man skulle kunna ha drygat ut den med ännu mer grönsaker. Men den kunde även ha varit betydligt sämre hälsomässigt om jag öst på med bearnaisesås, inte haft grönsaker alls och smällt på med ännu mer ost.

Tänk att halvbra är bättre än heldåligt, eller perfekt! I alla fall om du är ute efter HÅLLBAR hälsoförändring.

 

Jag har passat på att maxa dukningarna här hemma med syréner så gott det funkar i början av juni. De vackra dukarna, underläggen, servetterna och kuddarna kommer från Chamois.

Men nu börjar ju blommorna att vissna och det gör att jag får den där melankoliska känslan i kroppen. Ni vet, då man blir påmind om livets förgänglighet. Kretsloppet.

Alltså att tiden bara rinner iväg, att försommaren snart går över i midsommar och sedan är det semester och sen är det skolstart igen.

Men å andra sidan är det ju svinmånga dagar kvar av sommaren att njuta på, så jag tänkte i dagarna styra upp en plan detta år för att verkligen maximera njutet och inte slarva bort den här fantastiska årstiden!

Långklänning från Odd Molly

Det är samtidigt ganska kravlöst att låta dagarna liksom drälla iväg. Men eftersom min syster Carina begravdes just på denna dag (15 juni) för tre år sedan så jag blir jag alltid påmind om livets förgänglighet just i början av sommaren. Och hur jävla nonchalant det är vore att inte suga musten ur livet, när man fortfarande faktiskt kan. Och lever.

Carinas favoritfärg var lila. Hon målade sin Zündapp-moppe i ljuslila som 15-åring. Och ritade även omsorgsfullt dit dekorativa svampar, blommor och ”Pink Floyd” med mörklila metallicfärg. Hon målade även köksluckorna i sitt minimala kök i första lägenheten lila. Jag fick överta den lägenheten och mina kompisar skrattade alltid åt färgvalet…

Min tunika är från KappAhl (kommer snart) och örhängena är från WOS.

I sommar har jag följande projekt som jag ser fram emot:
• Bila till Båstad (och lite andra ställen tillsammans med familjen)
• Måla om vinden och en gång för alla slutföra renoveringsprojekt i två andra rum.
• Styra upp förvaringen i tre utrymmen i huset.
• Arrangera middagar hemma för vänner och överdriva förberedelserna med dukning och detaljer – bara för att jag blir så lycklig av den estetiken.
• Slutföra arbetet med min uppföljningskurs till den här kursen. Ni är många som frågat och undrar om/när en fortsättning kommer – och det är på väg!
• Umgås med mina barn. Ja, det får gå under projekt-rubriken eftersom det är lättare sagt än gjort att spontanhänga med tonåringar. Det behövs en plan för det…

Hur ser dina sommarplaner ut? Ska du resa, stanna hemma, fixa och dona, jobba eller slappa? Eller kanske en kombo av allting?

 

Jag gillar att mixa servetter i dukningen men att de ändå hålls ihop av ett gemensamt färgtema överlag

Just den här tiden i början av sommaren är som allra mest vemodigast, enligt mig. Nu är förväntningarna som allra högst, orken som allra minst och alla jagar runt som yra höns och hinner knappt njuta av att naturen kämpar ihjäl sig för att pleasa oss.

Klänningen är från ByTiMo och hatten från H&M

I slutet av sommaren infinner sig en annan typ av vemod, den att hösten är på ingång. Men med åldern så tycker jag det är betryggande att se hur naturen liksom skrumpnar ihop och bli mörk och karg, för att sedan gå i dvala och efter det liksom få konstgjord andning igen.

Jag är inte utarbetad, eftersom jag har energi nog att fylla ett kärnkraftverk. Men däremot börjar jag känna mig lite sliten och rostig. Jag har inte hunnit uppskatta det vackra omkring mig på riktigt, förutom i snuttifierade doser mitt emellan att släcka alla bränder.

Jag orkar inte köra ögonmakeup då det är så varmt

Exempelvis så tillbringar vi extremt lite tid på den otroliga altanen med sjöutsikt ni ser på dessa bilder. Som jag omsorgsfullt har dukat med ljuvliga textilier från Chamois.

Anledningen till att vi inte är så mycket här är för att solen försvinner klockan 14 och då blir det ganska blåsigt och kallt här ute. Vilket skulle kunna lösas med någon form av vindskydd och infravärmelampor. Men det har vi pratat om i sex år och ännu har det inte skett.

Äldsta sonen slutade skolan förra veckan och fick stipendie i sin klass, vi är så stolta! När jag såg honom bakifrån häromdagen hajade jag till då han är så otroligt lik min man. Fast en 30 år yngre version, förstås, hehe… Japp, gräsmattan är sönderbränd, vi har inte vattnat den utan hoppas på regn nu.

Sneakers från Champion

Idag har tvillingarna skolavslutning. Det kommer vi att fira med en sån här sommartårta (kallas även Pinocchio-tårta och har tydligen en del andra namn också). Jag har faktiskt inte bakat den här populära tårtan förrän vid ett tillfälle tidigare. Konstigt, eftersom den är så starkt förknippad med sommar och examenshögtider från min barndom, då mamma alltid bakade den. Och hon brukade lägga sånt där smörpapper ovanpå den som skydd för getingar mm när det låg i köket och svalnade innan den skulle fyllas.

Jag har gjort min tårta lite mer personlig och satt en egen prägel på receptet. Här kommer det!

Flinkenbergs smarräng-tårta

Ca 10-12 personer

Sockerkaksbotten:
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
5 äggulor
0,5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Riven zest från 1 citron + saften från citronen

Maräng: 
5 äggvitor
2,5 dl strösocker
75 g flagad mandel

Fyllning/topping: 
5 dl grädde
Blåbär
Hallon
Skivade jordgubbar
Siktat florsocker

Gör så här: 
1. Skölj citronen och riv skalet samt dela den i två. 2. Vispa smör och socker poröst. 3. Rör ner en äggula i taget. 3. Sätt i citronzesten och pressa i all citron i smeten. 4. Tillsätt mjölken och sist mjölet blandat med bakpulvret. 5. Rör ihop allt till en jämn smet. 6. Bred ut smeten i en långpanna som du först grundat med bakplåtspapper. 7. Diska bunken (ordentligt! Får inte finnas det minsta spår av fett kvar för då blir det inte maräng, enligt Roy Fares…). 8. Vispa äggvitorna tillsammans med sockret i flera minuter tills du får en tjock smet. 9. Bred ut 2/3 av smeten ovanpå sockerkakssmeten i långpannan. Strössla över mandelspånen. 10. Ta fram en ny plåt och placera bakplåtspapper på den. Stryk ut den sista 1/3 av marängsmeten på denna plåt, fast bara hälften så stor som den förra. Ungefär som en planhalva av en fotbollsplan, okej? 11. Stoppa in båda plåtarna i nedre delen av ugnen på 150°. Grädda i cirka 25-30 min. 12. Ta ut plåten med både sockerkaka och maräng för att svalna. Sänk värmen till 100° och låt marängplåten stå kvar i kanske 10 min (om den inte blivit klar). 13. Dela den stora långpanna-botten i två delar. 14. Vispa grädden och bygg tårtan med lager som du själv önskar av grädde, blåbär, hallon och skivade jordgubbar. 15. Placera den spröda rena, marängbotten överst. Klutta på lite grädde så att jordgubbar fastnar. Sikta över florsockret. Och enjoy!

 

Mitt företag Flinkenberg Media har börjat arbeta med ett nytt, spännande skönhetsmärke som heter Dakmatter. Förutom att driva en viktkurs, skriva och styla reportage åt olika magasin så jobbar jag även med PR-uppdrag.

De fokuserar främst på texturerat hår, men passar även dig som är mån om en god skalphälsa.

Alexa och Zeina

Produkterna har den högsta ekoklassificeringen som går att få och personerna bakom märket är otroligt passionerade och kunniga inom området.

Tina, a.k.a Mrs Lindh på instagram och jag

Jag fick i förtroende att arrangera deras lanseringsevent i Sverige, för en selektivt utvald skara skönhetsjournalister och influencers. Detta Trichology Garden Event hölls i grundaren Alexas egen trädgård och växthus. Medgrundaren Jacky som är en av världens främsta trikologer (expert som är kunnig inom skalpvård och hårets olika sjukdomar) hade flugit dit.

Stylisten Chrystelle Eriksberger, till höger

Till eventet lånade jag fina textilier i form av dukar, servetter och kuddar mm från Chamois. Deras utbud hittar du här. Jag ordnade även veganskt snacks från Pändys.

Zeina Mourtada, Linnea Öst, Mona Elvhede och Jessica Blockström.

Grundaren Alexa stod för maten och menyn och gästerna bjöds på en extremt spännande meny med annorlunda västafrikanska smaker som exempelvis grillad zebrabiff, marinerad i tamarind, kex på senegalesisk peppar och svart kumminolja, risotto på kokosmjölk och spenatblad och mongongooloja.

Till dessert serverades ljuvlig hemgjord glass på röd hibiscus med mynta och cupuacasmör och honungsglass med honungsrostad cashewbräck. Alltså herreguuuuud så god glass!

Ett smärre under att Alexa både har sådan kreativ talang både inom att skapa hårvårdsprodukter OCH maträtter! En gemensam nämnare i båda dessa skapelser är tydligen ingredienserna, vilket hon även berättade under eventet.

Alexa och Vimmelmamman, Lotta Gray

Jag är stolt över att vi fick dit så många namnkunniga profiler i branschen. Denna period är väldigt stressig för alla och särskilt för influencers, då det samma vecka även var många andra event i Stockholm, exempelvis Beauty Week m fl.

Mona, Agneta Elmegård och Dakmatters grundare Alexa Wolf.

Men jag lyckades få dit såväl Sveriges största matprofil Zeina Mourtada, som de coola systrarna Asabea och Opokua Britton, lockiga influencern Sara Algoz bakom kontot Defined Curlz, Vimmelmamman Lotta var där, liksom Tina (a.k.a Mrs Lindh på instagram), Mona, Linnea Öst, Jessica Blockström, Agneta Elmegård och några till.

Systrarna Britton.

Så tacksam och glad över att de tog sig tid att komma på detta, trots mycket späckat schema.

Vi dukade först upp långbord i trädgården men senare blev det lite kyligt på kvällen så vi flyttade in borden i växthuset istället!

En av mina uppgifter, förutom att fixa gästlistan och press inför eventet, var som sagt att ”pimpa” Alexas trädgård. Den var fin även innan också men till event behövs lite extra kärlek till uteplatsen och växthuset.

FÖRE: Detta var utgångsläget, haha… Inget fel med det heller men en mer enhetlig och mysig känsla behövde skakas fram
…och så här såg det ut efter!

Tack till Chamois och Pändys som sponsrade även med fina produkter till goodiebagsen! Tack även till Ek PR som hjälpte mig att låna ut fint porslin mm från bland annat Fyrklövern.

Ett mycket lyckat event som gick i mer personlig anda, där fokus låg på det småskaliga och kärleken till kvalitet och ingredienser som inte skadar håret utan fokuserar på den självläkande processen.

Gästerna passade även på att få sin skalp undersökt av trikologen Jacky och det var lååång kö till henne!

Grundarna Alexa Wolf och Jacky Van Driel-Nguene föreläste om historiken bakom hårvårdsprodukter riktade till främst svarta kvinnor och det var många ögonbryn som höjdes då detta är ett högst politiskt ämne, där flertalet av produkterna skadar mer än hjälper och är sprungna ur bensinindustrin.

Alexa och rara Sara som ligger bakom populära instagramkontot @definedcurlz

Är du nyfiken på att lära dig mer om hur du vårdar din skalp och får bot med kliande hårbotten (eller andra besvär) så kan du läsa här!

Grundarna av Dakmatter, Alexa Wolf och Jacky Van Driel-Nguene.