29 Dec 2017 Tre dagar kvar…

Känner pressen närma sig nu, hehe… Bara tre dagar kvar inför lansering av min nya portal netstyle.se. Eftersom det pågår ett intensivt portalbygge i slutfasen så kommer jag inte att blogga något mer på denna adress då det blir så rörigt. Måndag 1 januari kan du fortsätta att läsa min blogg på ny adress. Återkommer!

Läs mer

27 Dec 2017 Ursäkta röran, vi bygger om!

God fortsättning på er! Hoppas ni hade en skön jul. Själv är min ledighet högst begränsad pga min lansering av Netstyle på måndag. Bara några DAGAR kvar nu och jag förstår inte riktigt hur vi ska hinna få till de sista detaljerna och pillet innan premiären… Men så här är det alltid innan mina lanseringar/premiärer! Det är lite rörigt nu och det är för att vi bygger om min blogg, den kommer att flyttas till Netstyle fr o m den 1 januari och äntligen får jag ett bloggtema som jag gillar, som är snyggt, rent, funktionellt med breda bilder och spalter och tydliga rubriker mm. Jag hoppas verkligen ni kommer att gilla allt det nya då det väl är på plats. Här får ni en liten tjuvkik på hur min blogg kommer se ut fr o m nästa vecka!

Nya bloggen

Läs mer

23 Dec 2017 Dan före dan före dan…

Mitt liv just nu: jobb, familj, träning, sova. Så otroligt monotont. Alla former av omhändertagande av saker som kost, skönhetsvård, socialt liv, shopping, ta hand om huset, städa, blicka framåt – det går bara inte. Jag äter oregelbundet, jättenyttigt vissa mål och enbart mackor vissa dagar. Stressen har yttrat sig i håravfall och torrare hy (spruckna läppar) än vanligt. Jag känner mig svullen, konstant trött, ful och energilös… Men inte olycklig! På något vis så går jag på extrabatterierna. Jag har SÅ mycket roligt att se fram emot och jag vet att det finns ett ljus i tunneln!

När jag befinner mig under så här tung arbetsbelastning så känner jag helt enkelt hur jag sorterar bort saker som jag annars brukar vilja tjafsa om, ha ångest över eller prioritera. Exempelvis så lät jag barnen vara med och klä granen idag. Jag är inget kontrollfreak men granen är liksom MIN. De har sin egen vita plastgran och den får de spöka ut som de vill med knasiga kulor och figurer, men den riktiga granen ska JAG ta hand om, det har alltid varit så. Men jag orkade inte kämpa emot och konstaterade dessutom att ”Herregud, så jävla viktigt är det väl inte med perfekt gran” och dessutom såg jag hur otroligt nöjda tvillingarna blev över att få hjälpa till. Jag har fem cm utväxt i håret och det hade ju varit toppen att få till det innan jul men jag har inte hunnit, så jag rycker på axlarna och tänker locka håret och lyfta det från rötterna med torrschampo på julafton så tänker ingen på det.

Och någon undrade över min ambitiösa träningsplan jag planerade efter sommaren – ja, den har ju gått rakt åt helsike. Nu är jag NÄSTAN på banan igen, har fått ett bra schema av Sabina Dufberg jag ska följa – men jag hinner helt enkelt inte träna som planerat innan årsskiftet eftersom jag lanserar min nya hemsida då. Efter det coolar det ned sig lite och då kommer jag också att kunna komma mer i fas. Jag brukar också sitta och sucka och fräsa över den hopplösa designen i denna blogg, att bakgrunden blir grå på vissa ställen, att det inte går att göra bredare spalter och att typsnittet är som det är. Men jag orkar inte fokusera mer på hur det ser ut nu, för jag flyttar bloggen till min nya portal om bara en dryg vecka och där kommer den bli SÅ mycket snyggare. Så ni får stå ut med bloggens utseende – och min hopplöshet i en vecka till. Det kommer att bli ett riktigt gott nytt år!

Förresten – ett litet stylingtips: om du har en stickad tröja som är lite bylsig, kan du skapa lite roligare form och drapering på den med gummisnoddstricket! Alltså sno ihop lite tyg på baksidan av tröjan med en snodd och sen är du klar.

Vit sweater

Läs mer

19 Dec 2017 Jag har testat peel från Circadia

Circadia produkter

För en tid sedan utsatte jag huden för en ansiktsbehandling modell värre. Alltså för oss som redan testat en del saker och behöver ta i det tunga artilleriet! Jag har gjort en mandeliclear med vitamin A-accelerator (vi gjorde två lager vilket kostar 1700 kronor). Det är en stark peel och jag som aldrig har gjort en sån här behandling i ansiktet tidigare (men en del annat) blev chockad över hur starkt den luktade. Tessan på Spa By Us som utförde behandlingen, förvarnade mig att dra ett djupt andetag, men det hjälpte inte – efter att ha andats ut var jag liksom efter en stund tvungen att dra ett nytt andetag och då kom den stickande känslan från peelen som nyss penslats på. Nästan som man blir rädd vad det luktade! Det gjorde inte det minsta ont i huden, visst pirrade och stack det lite, men ingen smärta. Nåväl. Efter behandlingen kilade jag iväg på möte med en ny affärsbekant. Tessan varnade mig återigen, denna gång för att ”man blir lite orange i ansiktet, men det är helt normalt”. Jag hade inte riktigt förberett mig på HUR orange, så när jag flera timmar senare såg mig själv i en spegeln fick jag nästa chock eftersom jag såg ut exakt som Donatella Versace i nyllet, haha! Eller Ross i Vänner när han testar soldusch…

Utöver behandlingen som görs på salong får man köpa med sig en massa produkter hem som ska appliceras efter konstens alla regler då en process sätts igång i huden vilket gör att det yttersta lagret trillar av så småningom. Det är viktigt med rätt rengöring samt serum och post peel-balms mm som innehåller den cocktail av ingredienser som är särskilt anpassad efter just din hud. Jag som har en mogen hud av det törstigare slaget fick Vitamin C Reversal Serum, Moisture on Demand Serum för att nämna några exempel.

Huden började fjälla och flagna efter ett par dagar och nu startade den mest frustrerande delen i denna process. Man får nämligen INTE dra bort flagnorna! Vilket jag tycker var extremt svårt att låta bli då detta är en av mina största guilty pleasures (ihop med att klämma pormaskar, vilket man inte heller får…). Jag kunde försiktigt gnugga bort kanterna med en torr handduk och sedan återfukta direkt, men man får alltså inte påskynda processen och slita bort det döda hudlagret utan denna process ska gå långsamt för mest naturlig effekt (och för att inte skada yttersta hudlagret).

Nackdelen med behandlingen är att du ser ut som kriget under en ganska lång period. Dels strax i början under den orange fasen, sedan då huden ömsar skinn och du går omkring som en vandrande ödla.

Fördelen är att när du väl tagit dig igenom denna process (tar 10-14 dagar innan du är helt färdig) så väntar dig en finfin belöning runt hörnet med en klarare och fräschare hy!

Produkterna från Circadia hittar du här. Det är ett amerikanskt hudvårdsmärke som Tessan importerat till Sverige.

Circadia steps
Bild 1 (från vänster): Så här orange var jag samma dag jag gjort behandlingen! Bild 2: Efter några dagar började huden flagna så att jag såg ut som en ödla som ömsade skinn. Bild 3: Två veckor efter behandlingen utan smink.

Circadia 4
Huden blev synbart klarare med fin lyster. På denna bild har jag lite makeup.

Läs mer

14 Dec 2017 Träning med proffsatleter och julstress

Pass

Pass 1

Herregud så långt blogguppehåll! Jag förstår om ni har gjort slut med mig och gett upp hoppet. Förlåt! Jag har varit gräsligt busy och just den här perioden då många andra kanske jobbar några dagar till för att sedan kunna myspysa och käka pepparkaksdeg och pynta granen, så är det årets två värsta stressveckor för mig pga min sajtlansering med Netstyle och boken jag ska skriva med Sabina Dufberg.

För att överleva (typ) prioriterar jag enbart följande saker just nu: jobbet + familjen + träning (inte nödvändigtvis i den ordningen, men ni fattar). Finns INGEN tid för annat. Det innebär att mina sociala medier är lite lidande i någon vecka till, min utväxt i håret hinner jag förmodligen inte fixa förrän nästa år (haha), jag har inte rakat benen sedan i september, jag har inte färgat ögonbrynen, eller gjort pedikyr eller gått på massage eller allt annat jag tänkt göra denna vinter. Jag har inte handlat kläder på kanske två månader, jag tackar nej till samtliga event av jobbkaraktär, jag har lagt ner ambitionen att hinna bygga pepparkakshus denna jul, jag har pausat mitt dressingroom-bygge och jag är en jävligt osocial kompis just nu.

Men det är bara tillfälligt. Jag gör så gott jag kan. Jag vill inte att mina barn och min man ska lida bara för att jag har en sajtlansering och bok på G, så den lilla tid jag har tillbringar jag hellre med dom än dricker glögg med en PR-byrå om ni förstår hur jag tänker.

Eftersom jag behöver återfå min träningsform och kondition efter ett helt ÅRS stillasittande (två år om man ska vara petig men första året var jag bättre på att röra mig till vardags), så har jag fått ett riktigt bra individuellt upplägg av Sabina Dufberg. Vi tränade ihop igår på Sturebadet, en bootcamp hon kör där varje vecka. Jag kom in som den lätt klumpiga, lite smått överviktiga slashasen som inte alls orkade med i alla övningar. Haha… På Friskis och Svettis brukar jag känna mig som den mest atletiska bland alla pensionärer. Här kände jag mig SÄMST. Men skitsamma, jag vet att jag kommer tillbaka. Ge mig några veckor bara så ska ni allt få se! Nu har jag ont ÖVERALLT i kroppen och undrar lite hur det här ska lösa sig, men det är slut på att gnälla för min del. Dags att leverera istället.

Hur mår ni i julstöket?

Pass 2

Pass 3

Pass 4

Läs mer