C8 ny blogghead 1

18 Okt 2017 Nytt poddavsnitt uppe om väskor!

KIIG_9

Nu har ett nytt avsnitt av vår modepodd kommit ut! Kanske avsnittet med mest perfekt LJUD hittills (vi har haft lite trassel med tekniken i vissa avsnitt, ledsen för detta!) och förhoppningsvis är innehållet också lockande. Det handlar om VÄSKOR och vi avhandlar allt ni vill veta om detta ämne: vilka modeller bör man ha i sin väskgarderob, vad gör man av clutchen då man är på restaurang, vilka designerväskor ska man satsa på, hur ska man veta när det är ett drömköp eller ej och så rengör du din secondhandväska inuti. Dessutom får du sköna anekdoter om väskköp vi minns (som varför jag behövde livvakt då jag shoppade min Chanel). Hoppas ni gillar! Avsnittet hittar du här

Läs mer

06 Okt 2017 Gårdagens outfit

boots

Detta blev en produktiv arbetsvecka med flera givande möten, bland annat ett igår med en kommande stor samarbetspartner till mitt nya projekt som jag är väldigt glad över att få jobba med! Snart blir det fler möten nedåt landet om några veckor och nästa vecka ska jag konkretisera mitt kommande bokprojekt som också känns fantastiskt kul. Utöver dessa saker så har jag en del artiklar på gång och det är många bollar i luften samtidigt nu. Ser fram emot en lugn och skön helg full av kanelbullebak i långpanna och mys med familjen. Under helgen kommer fler objekt ut i bloppisen, så håll koll under söndagen om ni är shoppingsugna! Jag rensar bort alla objekt allt eftersom de blir sålda och försöker hålla undan kontinuerligt, så det som ligger uppe nu finns fortfarande kvar.

 

c8

 

Skinnjacka från Zara, sidenblus från Ahlvar, jeanskjol från Cubus, mockastövlar från Din Sko, clutch från Cos, halsband från Styrlin.

Läs mer

03 Okt 2017 Möten, pressvisningar och nytt poddavsnitt

Håller på och bygger på min nya satsning som lanseras i början av nästa år och för den behövs en hel del nötande framför tangentbordet och direktiv till kodare/webbutvecklare förstås men även inspirerande möten och pressvisningar och lite LUFT utanför hemmakontoret! Superspännande på alla vis. Är så nöjd över att ha hittat en klänning som funkar både i mötessammanhang med klackar och snygg väska och som är skön och gosig att ha hemma ihop med fluffiga tofflor. Den är svart, långärmad, varm, höghalsad och figursmickrande med A-linjesilhuett och jag älskar livet ur den. Billig dessutom, 299 pix, och blir inte skrynklig. Måste köpa ett exemplar till, ni hittar den på Cubus (men tydligen är de stora storlekarna slut, jag hoppas verkligen inte att det berodde på att jag instagrammade om den tidigare idag, haha…ledsen för det i så fall, hoppas de tar in fler ex på lagret). Just ja – nytt poddavsnitt är uppe idag också – vi talar om powerdressing och vad du ska ha på dig på jobbet. Missa inte!

 

black dress

KIIG_8

Läs mer

29 Sep 2017 Nu är bloppisen uppe! Happy shopping…

Nu är bloppisen ÄNTLIGEN uppe! Det kommer att bli så många saker där att det skulle kväva bloggen helt och hållet, så jag har lagt bloppisen på ett eget ställe här på min hemsida, nämligen HÄR! Varsågod att gå in och fynda. Flera saker läggs ut i helgen, fotograferar för fulla muggar här och ett helt rum med kläder, skor, väskor, accessoarer mm ska bort… Herregud. Bara att shoppa på, mina damer!

header-blopp

 

Läs mer

25 Sep 2017 En av de svårare artiklarna jag skrivit

c8 bad mood

Det är sällan jag är med i allvarliga sammanhang när det handlar om mitt jobb. Jag skriver om roliga och ytliga saker, jag testar skönhetsbehandlingar, intervjuar kändisar, prövar nya träningsformer, skriver krönikor, intervjuar läkare och dietister till hälsoreportage. Men så blev jag ombedd att skriva om hur det var att ha blivit mobbad på sin arbetsplats. Att bli utsatt för näthat och helt enkelt bli pissad på, av omgivningen. Om detta har jag skrivit för branschtidningen Daisy Beauty Professional. Den är lite knepig att få tag på i butik då den i huvudsak distribueras till sådana som är yrkesverksamma inom skönhetsbranschen, men jag ska om det går att få loss en digital version av texten vid tillfälle.

 

Att skriva artikeln var verkligen ett grävarbete – inom mig själv. Jag tvingade mig själv att resa tillbaka i tiden då jag startade företag (för första gången, när jag var 23 år), anställde folk, hyrde fin lokal – och blev totalt smutskastad och förtalad av en branschtidning om reklam. Jag fällde den ansvarige utgivaren för förtal (och vann rekordskadestånd, men först flera år senare, sådana processer tar tid) – men det var ju en separat historia. Artikeln handlade om utsatthet i stunden, när man blir huggen i ryggen både av sådana man knappt känner men även av närstående, vilket förstås är väldigt besvärligt att hantera. Och några år senare utsattes jag för vuxenmobbing på en arbetsplats (ni som har läst min första bok ”Busenkelt” känner igen historien från VeckoRevyn). Och så har jag blivit både offentligt och anonymt hackad på, på nätet, genom kända mobbare men också okända, misogyna rackare som gjort allt för att ta heder av mig.

 

I ärlighetens namn är jag skonad från de allra värsta illvilliga sabotörerna. Det finns massor som har varit med om betydligt värre saker än jag. Men nu var det min historia som skulle berättas och då gjorde jag det. I artikeln intervjuar jag även retorikproffset Elaine Ekswärd om hur man hanterar härskartekniker och vuxenmobbing, Cissi Wallin pratar om hur man står på sig bättre när det blåser och författaren Cecilia Duberg som coachar chefer i näringslivet kommer också med vettiga råd om hur du hanterar konflikter på rätt sätt.

Artikel

Till detta reportage skulle jag porträtteras med allvarlig uppsyn. Även det blev en utmaning eftersom jag ALLTID ler på bild! Men resultatet blev finstämt, tycker jag. Abraham Engelmark är fotograf. Och nej, jag är inte naken på bilden, även om det ser ut så… Men jag drog ner linnet från axlarna för att det skulle se mer ”avskalat” ut.

Läs mer

18 Sep 2017 Vad skulle du köpa för 20 000 kr?

mobilfodral

Om du plötsligt fick 20 000 kronor att shoppa vad du ville för, vad skulle du köpa då? Jag ställer frågan eftersom jag fick ett pressmeddelande från Bukowski’s som lät berätta att Louis Vuittons hypade samarbete med skatemärket Supreme (say what? Jag hade ingen aning heller om det märket, var tvungen att googla. Men så är jag varken hypad. Eller skejtare…haha) kommer att säljas på en temaauktion online. Auktionen avslutas online den 26 september och består av tre produkter, varav detta iPhonefodral har ett utropspris på 20 000 kr.

 

20 tusen kronor… Hmmm. Det är ju ett jättetrevligt mobilfodral, visst. Men jag skulle personligen inte köpa det, av två skäl: 1. Jag har en iPhone 6+ och då är det för litet. 2. Jag kan tänka mig kanske 2500 andra saker jag hellre skulle köpa för 20 000 kr.

 

Exempelvis skulle jag utan problem kunna få ihop en helt ny höstgarderob för de pengarna. Nya stickade tröjor, en ny kostym, pennkjol, tre bra omlottklänningar, snygga croppade flare-byxor (ääälskar den modellen men den är svår att hitta!), skinnleggings i vinrött, några business-kavajer, ett gäng toppar (det plagg jag har allra minst av i garderoben), en ansenlig mängd underbyxor och linnen mm som basplagg (tänk vad SKÖNT att kunna kasta alla urtvättade, ledsna underplagg och uppdatera den lådan!), ett par stövlar och ett par nya snygga skor. Ja, allt detta tror jag att jag skulle få ihop för 20 000 kr, kanske mer plagg rentav. Ingen väska dock för jag har span just nu på en dyr jäkel.

 

Vad skulle du köpa för 20 000 kronor?

Läs mer